Search by category:
Egyéb kategória

Nem szerencsés a kormányból való kilépéssel fenyegetőzni – üzente az OĽaNO Kollárnak

Nem szerencsés a kormányból való kilépéssel fenyegetőzni – üzente az OĽaNO Kollárnak
Mészáros Richárd
2021. 10. 11., h – 22:30

2021. október 12., kedd – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Az egészségügyi miniszter világosan megmondta, hogy egyetlen kórház sem lesz bezárva. Ezért nem értjük, miért ment bele Boris Kollár ebbe az ellenzéki játékba. Szerencsétlen a kormányból való kilépéssel fenyegetőzni akkor, amikor higgadt és tárgyszerű megbeszélésekre lenne szükség olyan dolgok végrehajtásáról, amelyek a kormányprogramban is szerepelnek” – közölte az OĽaNO.

A párt szerint a normális koalíciós együttműködést úgy fest, hogy a pártok képesek leülni tárgyalni, megbeszélni a dolgokat és közösen megoldást keresni. „Persze csak ha valóban mindenki őszintén azt akarja, hogy az emberek ne várjanak éveket egy-egy bírósági ítélet kihirdetésére, és minél jobb egészségügyi ellátást kapjanak” – tette hozzá az OĽaNO.

Kollár hétfőn Varannón jelentette ki újságíróknak, hogy sem a kórházreformot, sem a bírósági reformot nem támogatja a jelenlegi formájában, még annak árán sem, ha ez a kormánykoalícióból való távozást eredményezné. Bírálta az ottani járásbíróság tervezett összevonását a homonnaival (Humenné). Azt is kijelentette, a kórház bezárása a régió elnéptelenedéséhez vezetne, és emlékeztetett, hogy a kormányprogramban éppen az ilyen elmaradottabb régiók támogatása szerepel.

Bevezető
Pozsony |

Az OĽaNO szerint nem szerencsés a kormányból való kilépéssel fenyegetőzni akkor, amikor higgadt és tárgyszerű megbeszélésekre lenne szükség olyan dolgok végrehajtásáról, amelyek a kormányprogramban is szerepelnek. A párt így reagált Boris Kollár (Sme rodina) házelnök kijelentésére, aki hétfőn azt mondta, nem támogatják sem a bírósági reformot, sem a kórházreformot.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment