Search by category:
Egyéb kategória

Törvénnyel írják elő, hogy a „fiús” és „lányos” játékokat egymás mellé kell tenni a kaliforniai nagyáruházakban

Törvénnyel írják elő, hogy a „fiús” és „lányos” játékokat egymás mellé kell tenni a kaliforniai nagyáruházakban
Balaskó Réka
2021. 10. 11., h – 16:34

2021. október 11., hétfő – 19:40
Friss ikon
Off

Törzs

A szabályozás az 500-nál több embert foglalkoztató kaliforniai áruházakat érinti, és előírja, hogy a lányoknak és fiúknak szánt játékokat közös polcra kell helyezni. Ezidáig egyetlen amerikai állam sem hozott hasonló döntést, de vannak olyan üzletláncok, amelyek évek óta ezt az eljárást követik.

A kaliforniai szabályozást egy demokrata képviselő kezdeményezte, akit beosztottjának tízéves gyermeke inspirált. A kislány nem értette, hogy miért nem kaphat meg bizonyos játékokat csak azért, mert lány. „Abba kell hagynunk a címkézést, hogy mi elfogadható az adott nem számára, és mi nem. Hagyjuk, hogy a gyerekek egyszerűen gyerekek legyenek” – mondta a képviselő.

Az új törvényt a republikánusok és egyes konzervatív csoportok kritizálták, akik szerint az államnak nem kéne beleszólnia abba, hogy a szülők miként vásárolnak gyermekeiknek – írja a 444.

(br, 444)

Bevezető
Kalifornia |

A szabályozást egy demokrata képviselő kezdeményezte, akit beosztottjának tízéves gyermeke inspirált. A kislány nem értette, hogy miért nem kaphat meg bizonyos játékokat csak azért, mert lány.

Település / hely
Kalifornia

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment