Search by category:
Egyéb kategória

Ki mutogatta férfiasságát egy szlovák Porschéból a Szigetközben?

Ki mutogatta férfiasságát egy szlovák Porschéból a Szigetközben?
Hegedűs Norbert
2021. 10. 13., sze – 12:41

2021. október 13., szerda – 12:57
Friss ikon
Off

Törzs

Sorozatszatír – ezt állították szigetközi asszonyok, anyukák, akik az egyik internetes közösségi oldalon osztották meg négy évvel ezelőtt, milyen inzultus érte őket. Egyikük épp babakocsit tolt, amikor a fekete, szlovák rendszámú sportautó megállt mellette, vezetője lehúzta az ablakot, mintha útba igazítást szeretne. „Tekintetem a nemi szervére irányította, ő pedig önkielégítést végzett” – írta. Dunaszegen is hasonló esetről tettek bejelentést a rendőrségen, majd Győrújfalun középkorú asszonyokat ijesztett meg hasonló módszerrel. Dunaszentpálon a szelektív hulladékgyűjtőnél vett célba egy hölgyet – ott azonban a térfigyelő kamerák felvették az autó mozgását a faluból kivezető úton. Az önkormányzattól ezt be is szerezte a rendőrség, a rendszám is jól azonosítható volt. Kiderült, ez egy bérelhető autó, így viszonylag egyszerűnek indult az eset, még ha határon átnyúló ügyről is volt szó. A két ország nyomozó információt cseréltek, majd ennek idejére a szeméremsértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást felfüggesztették.

A Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányságtól most megtudtuk: a szlovák állampolgár ellen folytatott eljárást a Győri Járási Ügyészség 2019. márciusi határozatában megszüntette.

Volt gyanúsított is

Miért? – kérdezheti az olvasó, s mi is ezt a kérdést tettük fel az ügyészségnek.

„Az ügyészség valóban eljárást megszüntető határozatot hozott bizonyítékok hiányára hivatkozással” – kezdte dr. Gál Katalin ügyész, sajtószóvivő. A 2017. szeptember 15. és szeptember 20. közötti szeméremsértő magatartásokkal kapcsolatban az elkövető által használt autót azonosították. „Ez egy pozsonyi cég sportautója, mely cég ügyvezetőjét gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság. A férfi elmondta, hogy a kérdéses időszakban csak szeptember 18-án vezette ő az autót, valóban járt a Szigetközben, de ott nem állt meg. A többi napon – tudomása szerint – a pozsonyi telephelyen állt az autó, amit egyébként a cég alkalmazottai is vezethetnek.”

Fényképes felismerés: nem lett eredménye

A sajtószóvivő kiemelte: az eljárást megszüntető határozat fontos eleme, hogy a sértettek nem tudták megfigyelni az elkövetőt, nyilatkozatuk szerint őt nem is ismernék fel, ha újra látnák. Egy asszony azonban igen: a fényképes felismerés kérte a nyomozó hatóság, melyen a sértett egyértelműen kizárta, hogy az említett ügyvezető lett volna az elkövető. „Ily módon a terhelt büntetőjogi felelősségét bizonyítani nem lehetett.”

Az eljárást megszüntető határozatot valamennyi sértett részére kézbesítették, akik nem éltek jogorvoslattal, így a határozat 2019 áprilisában véglegessé is vált.

Bevezető

Elképesztő történet zárult vádemelés nélkül, melynek szereplője egy szlovák rendszámú bérelhető Porsche, annak sofőrje és jónéhány szigetközi asszony, akik megbotránkoztak azon, hogy 2017 szeptemberében állításuk szerint a férfi az ablakot letekerve nemi szervét mutogatta nekik. A sportautót tulajdonló cég ügyvezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki: elismerte, hogy a kérdéses időszak egyik napján járt a Szigetközben, de állítja, meg sem állt. Egy sértett volt, aki felismerné a sofőrt, de a fényképről kizárta, hogy az ügyvezető lett volna.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment