Search by category:
Egyéb kategória

Koronavírusos lehet öt norvég kézilabdázó

Koronavírusos lehet öt norvég kézilabdázó
Hegedűs Norbert
2021. 10. 13., sze – 09:45

2021. október 13., szerda – 10:32
Friss ikon
Off

Törzs

Először a Győri Kézis Lányok Kedvelői Csoportja Facebook-oldalán olvastuk a hírt, miszerint a norvég női válogatott kézilabdázói közül legalább öt koronavírus fertőzöttet találtak a múlt heti, Szlovénia elleni nemzetközi mérkőzések után. A vg.no. szerint a Vipers játékosok közül legalább az egyik a fertőzöttek között van. Norvégia október 7-én hazai pályán 29–17-re, három nappal később idegenben 26–21-re verte Szlovéniát.

Thorir Hergeirsson norvég szövetségi kapitány megerősítette a hírt a lapnak. Szombaton és vasárnap kezdtek rosszabbul lenni a játékosok. Úgy tűnik, egy szlovén játékos is érintett, amely fertőzés az északi válogatott orvosa szerint Norvégiából indult.

Mivel az Audi ETO-ban négy norvég válogatott is játszik, és a csapatra a hétvégén fontos bajnokok ligája meccs vár Odensében, joggal kezdtek aggódni a győri szurkolók. Megkérdeztük a klubot, van-e pozitív tesztet adó a győri csapatnál. Azt a választ kaptuk, hogy ez a norvég válogatott ügye, a Győri Audi ETO KC nem érintett. Nem is kívánnak megnyilvánulni az ügyben. A győri csapatnál egyébként szigorú szabályok élnek a koronavírus járvány miatt, amiket továbbra is betartanak.

Úgy tudjuk, két győri játékos volt a norvég válogatott összetartásán, ők nem EB-selejtezőn vettek részt, miután már kivívták a részvétel jogát.

Bevezető

Koronavírusos fertőzötteket találtak a norvég női kézilabda válogatott tagjai között. Az Audi ETO-ban több norvég is játszik, de nem aggódnak.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somodi Géza

Read More

Post Comment