Search by category:
Egyéb kategória

Már lehet regisztrálni a harmadik oltásra

Már lehet regisztrálni a harmadik oltásra
Mészáros Richárd
2021. 10. 13., sze – 22:49

2021. október 14., csütörtök – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Az Országos Egészségügyi Információs Központ (NCZI) az egészségbiztosítók listái alapján október 13-tól minden érintettnek SMS-üzenetet küld” – mondta a szóvivő. Miután megérkezett az SMS, az érdeklődők ide kattintva regisztrálhatnak.

„Csak azok regisztrálhatnak, akik megkapják az SMS-t”

figyelmeztetett Eliášová, és hozzátette, hogy az SMS bemutatása után regisztráció nélkül is beadható a vakcina az oltóközpontokban.

Azoknak a betegeknek, akik nem kapnak SMS-üzenetet az NCZI-től, de olyan diagnózisuk van, ami alapján jogosultak a harmadik oltásra, fel kell keresniük kezelőorvosukat, aki, miután megvizsgálja őket, kiállítja a beutalót. Ezután regisztráció nélkül jelentkeznek az oltóközpontban vagy az oltást végző orvosnál.

A szóvivő rámutatott, hogy a harmadik oltás csak négy héttel a második után adható. „Azt tanácsoljuk minden érintettnek, hogy a harmadik oltás előtt konzultáljon a kezelőorvosával.”

Eliášová hozzátette, hogy az egészségügyi dolgozók és a szociális intézmények lakói hat hónappal a második oltás után kaphatják meg a harmadikat. „Akik átestek a Covid-19 betegségen, és megkapták a vakcina mindkét adagját, egyelőre nem oltják a harmadikkal.”

Bevezető

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint már lehet regisztrálni a Covid-19 betegség elleni vakcina harmadik adagjára. Az oltás önkéntes, a legyengült immunrendszerű betegek kérhetik – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment