Search by category:
Egyéb kategória

Meghalt a megkéselt brit parlamenti képviselő

Meghalt a megkéselt brit parlamenti képviselő
Hegedűs Norbert
2021. 10. 15., p – 16:33

2021. október 15., péntek – 16:36
Friss ikon
Off

Törzs

A 69 esztendős, ötgyermekes Sir David Amess éppen képviselői fogadóórát tartott a délkelet-angliai Leigh-on-Sea kisvárosban lévő választókörzeti irodájában, amikor egy férfi, aki az utcáról tért be, késsel többször megszúrta.

Az Essex megyei rendőrség péntek délutáni tájékoztatása szerint a 25 éves feltételezett elkövetőt röviddel a támadás után, gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. A helyszínen megtalálták a támadáshoz használt kést is.

A rendőrség közölte, hogy más gyanúsítottat nem keres az ügyben.

Öt éven belül ez a második olyan halálos végű támadás, amelyet brit parlamenti képviselő ellen követtek el.

Jo Coxot, a legnagyobb brit ellenzéki parlamenti erő, a Munkáspárt kétgyermekes, 41 éves képviselőnőjét 2016. június 16-án, egy héttel a brit EU-tagságról tartott – a kilépésre voksolók szűk többségű győzelmével végződött – népszavazás előtt három lövéssel és többtucatnyi késszúrással gyilkolta meg egy magányos tettes, Thomas Mair, akit még abban az évben tényleges életfogytiglani börtönre ítéltek.
 

Megkéseltek egy brit parlamenti képviselőt

Egybehangzó brit médiaértesülések szerint késes támadás érte pénteken a kormányzó brit Konzervatív Párt egyik alsóházi képviselőjét.

Bevezető

Belehalt sérüléseibe Sir David Amess, a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi képviselője, akit péntek délután ért késes támadás délkelet-angliai választókerületi irodájában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment