Search by category:
Egyéb kategória

Márki-Zay győzelmi beszédet mondott, Dobrev Klára gratulált ellenfelének

Márki-Zay győzelmi beszédet mondott, Dobrev Klára gratulált ellenfelének
Mészáros Richárd
2021. 10. 17., v – 21:04

2021. október 17., vasárnap – 21:04
Friss ikon
On

Törzs

Az EP-képviselő a Demokratikus Koalíció színeiben miniszterelnök-jelöltként indult az előválasztáson vasárnap esti, online is közvetített sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, vasárnap estétől kezdve Márky-Zay Péter a hatpárti ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette, amikor telefonon gratulált, akkor támogatásáról biztosította a kormányfőjelöltet.

A politikus arról beszélt, hogy azok, akik „ma este ünnepelnek” és azok, akik egy kicsit „csalódottabbak és rosszkedvűek”, mostantól kezdve nem foglalkozhatnak többet egymással. Szavai szerint csak azzal foglalkozhatnak, hogy a hatpárti ellenzéki összefogás jövő áprilisban hogyan fogja legyőzni Orbán Viktor kormányát és utána lebontani Orbán Viktor rendszerét.

Dobrev Klára, miután köszönetet mondott az előválasztáson részt vevő aktivistáknak, támogatóknak és szavazóknak, külön köszönetet mondott a DK közösségének is. A kampányba beletett rengeteg munka és a megelőző évek munkája azt eredményezte, hogy a Demokratikus Koalíció megerősödve jött ki és az előválasztásból és az ellenzék legerősebb pártjaként folytatja a küzdelmet az Orbán-rendszer ellen – mondta.

Az EP-képviselő kijelentette, büszke arra, hogy a DK egyetlen tagja és politikusa sem felejtette el egy pillanatra sem, hogy pártjuk baloldali és progresszív, ezért az ellenzéki összefogásban továbbra is a baloldali szavazók hangját fogják képviselni.

Márki-Zay megköszönte a támogatást a DK szavazóinak. Leszögezte, Dobrev Klárával szövetségesek, együtt mennek tovább. „Egy új és tisztább, becsületes Magyarországot akarunk” – mondta. Egy párt szerinte nem képes változtatni a rendszeren, együtt viszont kivívhatják a szabadságot. Nem csak egy pártot akarnak váltani, nem csak Orbán Viktort akarják leváltani, egy új kultúrát akarnak, ahol a szeretet lesz az uralkodó, mert a gyűlölet ellen csak szeretettel lehet fellépni.

Szerinte most egy csatát nyertek meg, de nem szabad elfelejteni, hogy ez csak egy csata volt, és a háborút is meg kell nyerni. Szerinte erre irányt mutathat a vásárhelyi modell, amelyben a pártok közösen irányítják a várost.

„Egy kérdés marad: Fidesz vagy nem Fidesz”

– mondta el Márki-Zay, szerinte ez az egyetlen kérdés, ami a következő fél évre marad, és ha leváltják a Fideszt, még a fideszeseknek is jobb lesz majd.

Arról is beszélt, hogy egymillió forintot ajánlanak majd a választási csalok leleplezésére, mert szerinte az a szerencsétlen ember, akit ötezer forintért meg lehet venni, hogy szavazzon valakire, az egymillió forintért el fogja árulni azokat, akik ötezer forintért leszavaznak valakire.

(MTI, telex.hu, 24.hu)

Bevezető

A DK-s Dobrev Klára gratulált Márki-Zay Péternek, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének az ellenzéki előválasztáson elért sikeréhez.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment