Search by category:
Egyéb kategória

Ismeri a háromórás diétát?

Ismeri a háromórás diétát?
Mészáros Richárd
2021. 10. 18., h – 15:38

2021. október 23., szombat – 19:19
Friss ikon
Off

Törzs

Talán furcsán hangzik, hogy a diéta épp a gyakori evésre épül, de akárcsak a többi sztárdiéta, ez is Amerikából indult el. A diéta lényege, hogy folyamatos legyen a tápanyagfelvétel, mert így az anyagcsere is kiegyensúlyozott lesz.

A háromóránkénti evés gyorsítja az anyagcserét, és stabilizálja a vércukorszintet, így a fogyókúra sem lesz megterhelő szervezetünknek. Az első és legfontosabb a kiadós, egészséges reggeli, természetesen ne a sült szalonna legyen a főfogás.

Ezután az egész napi adagot úgy osszuk el, hogy háromóránként együnk, de csak keveset. Az étrend arányát úgy osszuk be, hogy 55% szénhidrát, 30% zsír és 15% fehérje legyen benne.

Amerikai tanulmányok szerint vérnyomásemelő hatással bír, ha valaki testtömegének csupán 5 százalékát szedi fel. A vizsgálatban 16 önkéntest kértek arra, hogy napi extra 400-1000 kcal-t fogyasszanak 8 héten keresztül. Megfigyelték, hogy bár emelkedtek az értékeik, ám az egészséges tartományon belül maradtak. Bár az ebben a tanulmányban nem volt világos, miért is okoz hipertóniát a súlyfelesleg, így egy következő vizsgálatban próbáltak közelebb kerülni a válaszhoz. Ennek érdekében a 16 résztvevőt olyan ételekkel és italokkal kínálták, melyekkel testsúlyuk 5%-át szedték magukra. A tanulmány végén megfigyelték, hogy azoknál, akik híztak, átlagosan 4 Hg/mm-rel nőtt a szisztolés értékük, továbbá nagyobb emelkedésről számoltak be azoknál, akiknél hasi zsírpárna alakult ki. Hozzátették, hogy minél több a feldolgozott élelmiszerekkel bevitt só, annál nagyobb a vérnyomás emelkedése.

Cím
Egy kis súlyfelesleg is megemeli a vérnyomást

Természetesen éjszaka nem kell enni, legkésőbb hat órakor együk meg az utolsó adagot, méghozzá úgy, hogy a reggeli legyen a legkiadósabb, az ebéd kicsit karcsúbb, és délután minél könnyebb ételeket fogyasszunk.

A háromórás diétával elkerülhető a fogyókúrás sanyargatás és éhezés, amelynek a vége legtöbbször a megadás és a nagy zabálás.

Ne feledjünk napi két liter folyadékot bevinni szervezetünkbe a diéta ideje alatt.

(napidoktor)

Bevezető

Aki szeretne pár kilótól megszabadulni, próbálja ki a háromórás diétát, amelynek a lényege a háromóránkénti evés!

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment