Search by category:
Egyéb kategória

Az összes elhalasztott műtétet pótolta a komáromi kórház

Az összes elhalasztott műtétet pótolta a komáromi kórház
Vataščin Péter
2021. 10. 19., k – 16:21

2021. október 19., kedd – 16:53
Friss ikon
Off

Törzs

A halasztásokat a járvány első és második hullámja idején egyrészt az óvintézkedések, másrészt azonban a Covid okozta személyzeti átcsoportosítások, illetve az alkalmazottak körében terjedő koronavírusos fertőzések okozták. Elsőbbséget csak a sürgősségi esetek élveztek, míg a tervezett műtéteket az adott páciens állapotának és a személyzeti erőforrások függvényében végezték el. A második hullám lecsengése után a Dôvera egészségügyi biztosító társaság által nyújtott anyagi támogatást fehasználva változtatni tudtak a szervezeti működésen, amelynek köszönhetően néhány hónap alatt behozták az operációk terén felhalmozódott lemaradást.

Januártól szeptemberig 2422 műtétet hajtottunk végre. Ez 575 emésztőrendszeri, 641 mozgásszervi, 477 szülészeti beavatkozást jelent főleg“

– közölte Miroslav Jaška kórházigazgató, aki hozzátette, egyes időszakokban az összes kapacitásukat lekötötte a műtétek végzése. Kezdetben lassú volt a folyamat, ám a nyár végére sikerült nekik elvégezni az összes hosszú ideje csúszó operációt.

Jelenleg az összes műtétre érkező betegnek 72 óránál nem régebbi, negatív végeredményt mutató PCR-teszttel kell rendelkeznie – tekintet nélkül arra, hogy oltott-e vagy sem, illetve nem számít az sem, ha már átesett a Covidon.

A jelenleg felutásban levő harmadik hullám eddig semmilyen módon nem befolyásolta az operációk végzését. „Köszönhetően annak, hogy kórházunkban az alkalmazottak több mint 75 %-a be van oltva, nem valószínűsítjük, hogy az újabb járványhullám nagyobb hatással lesz az intézmény működésére. A tervek szerint végezzük az összes típusú műtétet“ – tette hozzá Miroslav Jaška.

A kórházban továbbra is látogatási tilalom van révényben. (AGEL)

Bevezető
Komárom |

A tervezett operációkat folyamatosan végzik, s már szabad időpontjaik is vannak.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment