Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Emelkedett a látnivalók száma a füleki várban

GALÉRIA: Emelkedett a látnivalók száma a füleki várban
Hegedűs Norbert
2021. 10. 19., k – 11:28

2021. október 19., kedd – 11:28
Friss ikon
Off

Törzs

A középső vár területén az elmúlt években kiterjedt munkálatok és tereprendezés zajlott, amit az elmúlt napokban sikerült befejezni. Ma már az egykor elhanyagolt, megközelíthetetlen és füves terület új látnivalókat kínál a turisták számára három lőrés-kazamata formájában. A projektet a kulturális minisztérium 48 ezer euróval támogatta, a munkaügyi hivatalnak köszönhetően pedig 13 munkanélküli vett részt a felújításban.

A munkálatok során rendezték és rögzítették a középső vár terepét, rengeteg törmeléket távolítottak el, valamint három kazamatát tisztítottak ki és újítottak fel. A kazamatákhoz acéllépcső vezet, így az attrakció megközelíthetővé vált a turisták számára is. A korábbi sikeres projektnek köszönhetően a Füleki Vármúzeum befejezte a középső vár teljes udvarának vízelvezetését is, ezzel megoldotta a falak nedvesedésével kapcsolatos több évtizedes problémát.

GALÉRIA: Emelkedett a látnivalók száma a füleki várban
2021. 10. 19., k – 11:31
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Képek: Füleki Városi Hivatal

A füleki önkormányzat folyamatosan dolgozik a vár területének és környékének fokozatos felújításán és vonzóbbá tételén. Az elmúlt években felújították a várhoz vezető utakat, új parkolót építettek a turisták számára szociális létesítményekkel együtt. Több történelmi elemet is rekonstruáltak, például a városi erődítmény utolsó bástyáját, a tüzérségi bástyát vagy a borházat, amelyben új kiállítótermet hoztak létre. A jövőben a tervek szerint a felső vár helyreállítására összpontosítanak. (hn)

Bevezető
Fülek |

Az elmúlt napokban fejeződött be Füleken a középvár széleskörű felújítása, aminek köszönhetően emelkedett a turisztikai látnivalók száma a várban – tudatta lapunkkal Mikuš Kovácsová Klaudia, a város szóvivője.

Település / hely
Fülek

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hegedűs Norbert

Read More

Post Comment