Search by category:
Egyéb kategória

Álhírektől az életveszélyig

Álhírektől az életveszélyig
Holop Zsolt
2021. 10. 20., sze – 18:43

2021. október 21., csütörtök – 08:04
Friss ikon
Off

Törzs

Felsorolni sem érdemes elmeszüleményeiket, ezért csupán a legkirívóbb álhírt említem, miszerint valójában nem is vírusellenes vakcinázás zajlik a világon (így nálunk is). A földkerekségünket irányító titokzatos sötét erők parancsára nem oltóanyagot, hanem csipet juttatnak szervezetünkbe, és annak segítségével ellenőrizhetik minden lépésünket, befolyásolhatják cselekedeteinket. A lájkok és a kommentek szerint nagyon sokan dőlnek be ennek és a többi temérdek hazugságnak.

Az oltásellenes gyászvitézek tudatosan kihasználják a járvánnyal, különösen a jórészt ismeretlen következményeivel kapcsolatos természetes emberi félelmeket. Sajnos, nem eredménytelenül. Beszédes adat a Szlovák Tudományos Akadémia legújabb reprezentatív felmérése, amely szerint a hazai felnőtt lakosság több mint fele még mindig nem hajlandó beoltatni magát. Az oltóanyag valóban nem csodaszer, de egyelőre ennél hatékonyabb védekezést nem ismer a tudomány. Újabban rendőröket kellett vezényelni az oltópontokhoz, mert a vakcinázás ellenzői Pozsonyban és főleg az északi régiókban az egészségügyiseket és az oltásra várakozókat fenyegették, olykor tettlegességgel fajultak a dolgok.

A zavarosban kavar Robert Fico is. Amikor felütötte a fejét a koronavírus, azt harsogta, hogy a védőoltás csak arra jó, hogy a nagy gyógyszergyárak ebből is milliárdos hasznot vágjanak zsebre. Azóta visszafogottabban, kormányellenes meg emberjogi tirádákba burkolva a Smer kocsmai kikiáltójával, Ľuboš Bláhával és más itteni szélsőségessel együtt nehezítik a pandémia elleni védekezést.

Jogosan merül fel az a kérdés, vajon nem lehet törvényesen megállítani legalább azoknak a híreszteléseknek a terjesztését, amelyek kimerítik a rémhírterjesztés vagy a rágalmazás fogalmát.

Most Peter Sabaka, a neves pozsonyi járványügyi szakorvos és egyetemi oktató szeretne példát mutatni. Polgári perre megy Milan Mazurek parlamenti képviselővel és Milan Uhrík szlovák európai parlamenti képviselővel, e két szélsőséges és oltásellenes politikussal. Az előbbi egy kelet-szlovákiai tragédiát kihasználva uszított az ismert szakember ellen. Ugyanis a Kisszebeni járás egyik rendelőjében az orvos nem volt hajlandó kivizsgálni azt a roma gyereket, aki nem volt beoltva és vírustesztje sem volt. A kis beteg rövidesen meghalt. Mazurek pedig Sabaka doktort kiáltotta ki bűnösnek, mert szerinte a lelketlen helyi orvost ő mételyezte meg a nézeteivel, Uhrík pedig azt kürtölte világgá, hogy Boris Kollár házelnök Jozef Miroslav Hurban-díjjal és a vele járó 28 ezer euróval hálálta meg Peter Sabakának a védőoltás állandó propagálását. Sabaka nyilvános bocsánatkérést és összesen 48 ezer eurós nem vagyoni kártérítést követel tőlük – a per precedensértékű lehet, bár nyilván sokáig elhúzódik.

A delta variáns viszont most garázdálkodik. Hétfőtől már tíz járás lesz fekete, újra több mint ezren vannak a fertőzés miatt kórházban. 83 százalékuk nem volt beoltva. Magyarországon a beoltottak alig egy százalékát támadta meg újra az alattomos kór.

Ezek olyan tények, amelyeket minden józanul gondolkodó polgárt arról győz meg, hogy oltassa be magát, ha eddig vonakodott ettől. Így sokkal nagyobb lesz az esélye annak, hogy nem növelik a friss sírhalmok számát.

Bevezető

A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos – közölte évtizedekkel ezelőtt Albert Einstein. Megállapítása egyre gyakrabban jut eszembe, amikor az oltás ellenzőinek bejegyzéseit olvasgatom a közösségi hálókon, vagy ostoba tetteikről értesülök.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szilvássy József

Read More

Post Comment