Search by category:
Egyéb kategória

A temetők helyett inkább a természetet járjuk – tanácsolja a konzílium

A temetők helyett inkább a természetet járjuk – tanácsolja a konzílium
Mészáros Richárd
2021. 10. 21., cs – 23:09

2021. október 22., péntek – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

A fekete és bordó besorolású járásokba csak akkor utazzunk, ha feltétlenül szükséges, javasolják a szakemberek, hozzátéve: részesítsük előnyben az individuális közlekedési módokat, és tartsuk be az alapvető megelőző intézkedéseket (maszkviselés, távolságtartás, kézfertőtlenítés).

A konzílium azt javasolja továbbá, hogy a távolabbi rokonok és a barátok meglátogatását halasszuk későbbre, amikor kedvezőbb lesz a járványhelyzet. A szakértők felhívták a figyelmet arra is, hogy különösen kockázatos olyan személyekkel találkozni, akiket a Covid-19 betegség súlyosabb lefolyása fenyeget, főleg abban az esetben, ha nincsenek beoltva. Példaként az időseket, a krónikus betegeket, és a legyengült immunitású embereket említik.

Arra intik továbbá a lakosságot, hogy kerüljék a tömeget, így a bevásárlóközpontokat, a tömegközlekedési eszközöket, a tömegrendezvényeket, valamint a temetőket október 30-án és 31-én, mert a várható tömeges temetőlátogatás miatt megnőhet a fertőzés kockázata.

Bevezető

A szakmai konzílium azt javasolja a lakosoknak, hogy a közelgő hosszú hétvége alatt szakítsanak időt a természetjárásra, és az ünnepet inkább szűk családi körben töltsék. – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője csütörtökön.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment