Search by category:
Egyéb kategória

Kollár: Ha valaki a pandémiasegélyből is hasznot akar húzni, az „hiénizmus”

Kollár: Ha valaki a pandémiasegélyből is hasznot akar húzni, az „hiénizmus”
Mészáros Richárd
2021. 10. 21., cs – 23:05

2021. október 22., péntek – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Kollár megjegyezte, hogy ha valóban fennáll a gyanú, a bűnüldöző szerveknek azonnal büntetőeljárást kell indítaniuk. Úgy véli, képtelen az a követelés, hogy Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszternek kellene vállalnia a felelősséget a kialakult helyzetért. „A munkaügyi hivatalnak van igazgatója, elsősorban ő a felelős” – hangsúlyozta, hozzátéve: nem lehet kezeskedni minden egyes emberért.

A bazini munkaügyi hivatal az ICJK vizsgálati eredményei szerint 2021. június és augusztus között 24 millió eurót fizetett ki olyan gyanús cégeknek, amelyek nem készítenek pénzügyi kimutatásokat. Nem egyértelmű az sem, hogy vannak-e alkalmazottaik, és ha igen, mennyi. Több, szóban forgó cégnek adóhátraléka is van.

Az ügyben közös nyilatkozatot adott ki a Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium, valamint a Munka-, Szociális és Családügyi Központ. Ebben leszögezik, hogy az ún. elsősegély-projekt keretében minden pályázó kitölt egy becsületbeli nyilatkozatot, ezzel igazolva a feltüntetett adatok helyességét. Szerintük fizikai képtelenség, hogy a támogatás kifizetése előtt részletesen ellenőrizzenek minden, formálisan helyesen kitöltött kérelmet és aláírt becsületbeli nyilatkozatot.

Bevezető

Ha valaki még a pandémiasegélyből is hasznot akar húzni, az nem más, mint „hiénizmus”. Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina elnöke így reagált a Ján Kuciak Oknyomozó Központ (ICJK) vizsgálati eredményeire, melyek szerint az állam az ún. pandémiatámogatásokból több millió eurót fizetett ki offshore cégeknek a bazini munkaügyi hivatalon keresztül.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment