Search by category:
Egyéb kategória

Rossz jel: látogatási tilalom több kórházban

Rossz jel: látogatási tilalom több kórházban
Hegedűs Norbert
2021. 10. 21., cs – 11:33

2021. október 21., csütörtök – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

Csütörtöktől – járványügyi megelőzési intézkedések részeként – látogatási tilalom lépett életbe a soproni Erzsébet-kórház több fekvőbeteg osztályán.

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézet egész területén látogatási tilalom lép életbe október 25-étől, jövő hétfőtől, az indoklás szerint a betegek védelme érdekében, megelőző intézkedésként.

A Csornai Margit Kórház egész területén is látogatási tilalom lép életbe péntektől visszavonásig. A látogatási tilalom mindenkire kiterjed, kivételt képez az egészségügyi törvény által előírt körülmények (súlyos terminális állapotban lévő beteg látogatása, egyházi személy tevékenységének biztosítása). Súlyos beteg hozzátartozói számára engedélyt az osztályvezető főorvos vagy a főigazgató írásban adhat. A belépésre jogosult is ellenőrzésen esik át, kézfertőtlenítés, maszk viselése köteleztő.

A győri Petz-kórházban a jelenleg érvényben lévő szabály szerint a covid-fertőzéssel érintett osztályokon tilos a látogatás, a sürgősségin fekvő beteget egy hozzátartozó látogathatja maximum 15 percig. Szülő nő vagy kiskorú mellett egy, védettségi igazolvánnyal vagy helyszínen kapott negatív teszttel rendelkező hozzátartozó lehet. Más osztályokon egy látogató lehet naponta a beteg mellett délután kettő és három óra között.

Bevezető

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el mától a soproni Erzsébet-kórház több fekvőbeteg osztályán, péntektől Csornai Margit Kórházban, hétfőtől pedig a mosonmagyaróvári Karolina Kórház egész területén lép érvénybe ez a teljes tilalom. A győri Petzben is szigorúak a szabályok.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment