Search by category:
Egyéb kategória

Életjelet adott a sérült kulcsember, de a DAC nélküle fogadja a nagymihályiakat

Életjelet adott a sérült kulcsember, de a DAC nélküle fogadja a nagymihályiakat
Lencsés Zoltán
2021. 10. 22., p – 18:28

2021. október 24., vasárnap – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

A DAC a múlt fordulóban fontos győzelmet aratott Zsolnán. A 2:0-s siker azért is számított komoly fegyverténynek, mivel a válogatottszünet alatt rengeteg játékos hiányzott a sárga-kékeknél, és visszatérve többen közülük is fáradtak voltak a komolyabb meccsterhelés miatt.

A dunaszerdahelyiek a győzelemnek köszönhetően a negyedik helyre léptek elő a tabellán, és beérték a harmadik helyen álló rózsahegyieket, így a mostani forduló után már könnyen dobogós helyen találhatják magukat.

A DAC kezdőcsapatába Zsolnán tért vissza Dominik Kružliak, aki rögtön a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. A védő góllal és jó teljesítménnyel rukkolt elő, fontos szerepe volt abban, hogy a csapat másodszor hozott le kapott gól nélkül bajnoki mérkőzést a szezonban. 

Balic is lábadozik
Jó hír a csapat háza tájáról, hogy közeledik egy újabb kulcsjátékos visszatérése is. Bár Andrija Balic még nem léphet pályára vasárnap, de a horvát légiós felépülése is jó ütemben halad. Balic augusztus közepe óta harcképtelen, de a klub két hónapon keresztül a sérülés tényén kívül semmit sem árult el az állapotáról. Ezt a héten egy négyperces videóban pótolta, és kiderült, hogy a középpályásnak komoly hátproblémái voltak, enyhe porckorong-károsodást állapítottak meg nála, majd eltávolították két fogát, ami után gyulladással küzdött a játékos. A terápiás kezeléssorozat is csak lassan javított az állapotán, de Fegyveres Zsolt csapatorvos szerint a helyzet napról napra jobb lesz, Balic egyre komolyabb terhelést kap. Rajta kívül Németh Antal vezetőedző Kalmár, Njie és Moumou játékára nem számíthat vasárnap.
 

Jó szezont futnak a nagymihályiak
A Kelet-Szlovákiát a bajnokságban egyedüliként képviselő nagymihályiak az idei szezonban egyelőre felülmúlják a várakozásokat. A csapat közvetlenül a DAC mögött, egypontos hátrányban az 5. helyet foglalja el a tabellán. Ráadásul remek formában vannak a zempléniek, az elmúlt négy fordulóban egy döntetlen mellett háromszor győzni tudtak. Intő jel lehet Schäferék számára, hogy a nagymihályiak kevesebb gólt kaptak náluk a szezon során, és kapura lövéshez is ritkábban engedik az ellenfeleket.

„A nagymihályiak mindent el fognak követni azért, hogy elvigyenek legalább egy pontot, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy visszavágjunk a korábbi vereségért. Tabellaszomszédról van szó, tehát jó lenne elszakadni tőlük. Bízom benne, hogy a három pont otthon maradˮ – mondta Milan Dimun, a DAC középpályása a klub „Hazai pályánˮ című műsorában. 

A találkozót a Dajto élőben közvetíti, a játékvezető Marhefka lesz. A járványügyi korlátozások miatt ezúttal nem 75, hanem csak 50 százalékig telhet meg a MOL Aréna.

Bevezető

A DAC labdarúgócsapata a nagymihályiakat fogadja vasárnap 17.00-kor a MOL Arénában a Fortuna Liga 12. fordulójában. A sárga-kék csapatok összecsapásán a hazaiaknak lesz miért visszavágniuk, hiszen a szezonnyitón 4:1-es vereséget szenvedtek a zempléniektől.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment