Search by category:
Egyéb kategória

Elnapolják a Csemadokról szóló törvényt?

Elnapolják a Csemadokról szóló törvényt?
Czímer Gábor
2021. 10. 22., p – 17:55

2021. október 22., péntek – 19:21
Friss ikon
Off

Törzs

Ahogy arról beszámoltunk, a törvény értelmében a kulturális szervezet évente 300 ezer euró állami támogatásban részesülne. Gyimesi szerint, bár a javaslatot Bárdos Gyulával, a Csemadok országos elnökével, a Szövetség elnökségi tagjával egyeztetve dolgozta ki, „önellentmondásos” helyzet alakult ki, mivel a párton belül működő Híd-platform vezetője, Rigó Konrád a tervezet káros hatásairól beszélt. „Ha nem szólnak hozzá a törvénytervezethez, akkor elnapolom” – mondta lapunknak Gyimesi azzal, hogy a világos állásfoglalás hiányában visszavonja azt a parlament napirendjéről és egy későbbi időpontban terjesztené be újra.

Gyimesi az után közölte mindezt, hogy a Szövetség elnökségének említett két tagja, Bárdos és Rigó egy közös videóüzenetet tett közzé. Ebben Bárdos hangsúlyozza, minden lehetőséget ki akar használni, hogy a szervezet jobb körülmények között működhessen. Rigó pedig arról beszél, a Gyimesi által benyújtott törvénytervezet sok tisztázatlan kérdést vet fel. „Aminek végeredményeként nemcsak a többi szereplőre, hanem mindenkire káros lehet, ezt pedig mindenképpen el kell kerülnünk” – mondta a videóban Gyimesi javaslatáról Rigó. A Híd platformjának vezetője lapunknak korábban arról beszélt, a javaslat elfogadása után problémákba ütközhet az, hogy a Csemadok a Kisebbségi Kulturális Alaphoz is pályázzon.

Bevezető
Pozsony |

Gyimesi György (OĽaNO) képviselő későbbre halasztaná az általa benyújtott Csemadok-törvény tárgyalását a parlamentben, azt várja ugyanis az érintettektől, hogy világosan foglaljanak állást a készülő jogszabállyal kapcsolatban.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment