Search by category:
Egyéb kategória

Őszköszöntő nap a közösségfejlesztés jegyében

Őszköszöntő nap a közösségfejlesztés jegyében
Ibos Emese
2021. 10. 22., p – 18:55

2021. október 23., szombat – 11:44
Friss ikon
Off

Törzs

A gyerekek számára a család után az iskola a második legfontosabb szocializálós hely. Mintegy másfél évig távoktatás formájában tanultak a koronavírus-járvány miatt, nem találkozhattak társaikkal az osztályközösségekben és nem utolsósorban rájuk (is) nehezedett a terjedő járvány szülte óhatatlan félelem és bezártság érzése. Mindez hatással lehetett és nyilvánvalóan hatással is volt a gyerekek közösségi fejlődésére.

„Ezért döntött iskolánk tantestülete úgy, hogy a tananyag elsajátítása mellett nagy hangsúlyt kell helyezni az osztályközösségekre, odafigyelni a tanulók társas kapcsolataira, valamint arra, hogy ők együtt osztályként, hogyan tudnak közösségként együttműködni. Ez volt az úgynevezett Őszköszöntő projektnap megszervezésének a fő oka” – magyarázta Fekete Anikó igazgató. A projektnap feladata volt a környezetvédelem iránti érzékenyítés és az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozása. A diákok különböző kreációkat hoztak létre, a munka során tapasztalatokat szereztek és a közös tevékenység összekovácsolta az osztályközösségeket. Minden osztály maga döntötte el és szervezte meg a programot, az egyetlen kikötés az volt, hogy a kreációk kapcsolódjanak a tananyaghoz, legyen szó irodalomról, biológiáról vagy éppen az egészséges életmódról.

A diákok kreatív alkotásai az iskola egész terében jelen vannak, látványuk még napokig hatással lesz a hangulatukra. Visszahozza a közös alkotás élményét és a tudatot, hogy szórakozva tanultak. Akár a tökös muffinról, akár a gesztenyéből készült figurákról, vagy a babzsákok kényelmében olvasott őszi versekről, illetve az ősz gazdag terméseit felvonultató bőségkosarak látványáról legyen szó.
A jó tapasztalatok alapján a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond 
Alapiskola hasonló projektnap keretében köszöntené majd a tavaszt is. „Egyértelmű, hogy a leginkább közösségformáló erő az együtt megélt élmények. Ez a projektnap jó alkalom volt arra, hogy a tanulók élvezzék a tanulás, az alkotás folyamatát és higgyenek képességeikben” – zárta az igazgatónő.

Bevezető
Diósförgeptony |

Őszköszöntő napot tartottak a Móricz Zsigmond Alapiskolá-ban és Óvodában a közösség összekovácsolása érdekében.

Címkék

Település / hely
Diósförgeptony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somogyi Katalin

Read More

Post Comment