Search by category:
Egyéb kategória

Sulík a gazdasági minisztérium élén marad, nem hívta vissza a parlament

Sulík a gazdasági minisztérium élén marad, nem hívta vissza a parlament
Hegedűs Norbert
2021. 10. 27., sze – 18:22

2021. október 27., szerda – 18:26
Friss ikon
Off

Törzs

Tomáš Valášek, Miroslav Kollár, Juraj Šeliga és Jana Žitňanská kivételével a Smer-SD, az ĽSNS és a független képviselők többsége megszavazta a Sulíkkal szembeni bizalmatlansági indítványt. Az OĽANO, a Sme rodina és az SaS parlamenti klubja ellenezte.

„Sulík eddigi nyilatkozatai és a gazdasági minisztereként tanúsított tétlensége megerősíti, hogy abszolút alkalmatlan e rendkívül fontos funkció ellátására” – fogalmaznak a képviselők az indítvány indoklásában.

Őt hibáztatták például az energiaárak emelkedése miatt kialakult helyzetért, a petíció benyújtói szerint Sulík egyetlen „racionális” megoldással sem tudott előállni. Szerintük nem tudta irányítani a szlovák pavilon előkészítését és megnyitását a világkiállításon. Szóba hozták az ellenzéki képviselők egy ausztráliai farm megvásárlását és Sulík érettségijét is.

A plénum elutasította Robert Fico, a Smer-SD elnökének két indítványát is. Fico azt kérte a kormánytól, hogy 2022-re készítsen ütemtervet arra, hogy a villamosenergia, a gáz és a távhő árának emelkedése minél kisebb hatással legyen a háztartásokra, valamint a kis- és középvállalkozásokra. Azt is kérte, hogy a kormány tegyen lépéseket az ország pénzügyi érdekeinek védelmében az Északi Áramlat (Nord Stream 2) gázvezeték üzemeltetésével kapcsolatban.

A másik indítványban arra szólította fel Sulíkot, hogy írásban tájékoztassa a parlamentet arról, mikor került a tulajdonába az ausztráliai farm, továbbá arról, hogy mekkora a terület, mennyibe került, valamint kik az ingatlan további társtulajdonosai.

Bevezető

Richard Sulíkot (SaS) nem mozdították el a tisztségéből, továbbra is gazdasági miniszter marad. Szerdai ülésén támogatta a parlament. A 136 jelenlévő képviselő közül 50-en szavaztak a menesztése mellett. A Sulík elleni bizalmatlansági indítványt az ellenzéki Smer-SD képviselői kezdeményezték.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment