Search by category:
Egyéb kategória

Az Audi ETO újabb sikerre készül

Az Audi ETO újabb sikerre készül
Hegedűs Norbert
2021. 10. 29., p – 15:12

2021. október 29., péntek – 15:15
Friss ikon
Off

Törzs

Eddig hatszor csapott össze a Győri Audi ETO KC a svéd együttessel a Bajnokok Ligájában, és mindig győztesen hagyta el a játékteret. Legutóbb 2019 novemberével találkozott az ETO a Sävehoffal, ekkor 9 góllal, 36–27-re győzött Svédországban. A legnagyobb arányú győzelmet az első összecsapás alkalmával érte el a csapat, 2014-ben 17 góllal verte szombati ellenfelét (2014.10.26., IK Sävehof – Győri Audi ETO KC 21–38).

Az idei DELO EHF Bajnokok Ligája kiírásban a Sävehof mérlege két győzelem és három vereség. Az első fordulóban egy végletekig kiélezett mérkőzésen az utolsó pillanatban lőtt góllal 29–28-ra győzte le a Krim Ljubljana együttesét. Az következő három forduló viszont csak vereséget hozott a svédeknek. A 2. fordulóban a Vipers ellen szenvedtek 34–25-ös vereséget, majd az Odense ellen hazai pályán kaptak ki 37–31-re a sárga-feketék. A 4. fordulóban szintén izgalmas mérkőzésen, a CSZKA otthonában egy góllal, 29–28-ra maradtak alul a svédek. A legutóbbi fordulóban az újonc Kastamonu ellen győztek 28–26-ra hazai pályán úgy, hogy sokáig nagy hátrányban voltak a törökökkel szemben.

A házi góllövő listát a BL-ben Jamina Roberts vezeti 37 góllal, mögötte Trine Wecker áll 24 találattal, a harmadik pedig 20 góllal Mathilda Lundström. A Sävehof a svéd bajnokságban eddig öt mérkőzésből négyet megnyert, egyszer pedig kikapott.

A klub honlapján a csapatunk svéd beállóját, Linn Blohm-ot kérte, hogy mondja el várakozásait a mérkőzésről:

Bevezető

A Győri Audi ETO KC két idegenbeli BL mérkőzés után szombaton 16 órakor újra hazai pályán játszik. A svéd IK Sävehof lesz Hansenék ellenfele a DELO EHF Bajnokok Ligája 6. fordulójában az Audi Aréna.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment