Search by category:
Egyéb kategória

Két újabb, az oltással összefüggő haláleset vizsgálatát zárta le a ŠÚKL

Két újabb, az oltással összefüggő haláleset vizsgálatát zárta le a ŠÚKL
Hegedűs Norbert
2021. 10. 29., p – 14:42

2021. október 29., péntek – 14:42
Friss ikon
Off

Törzs

Az első egy 67 éves férfi korábban nyilvánosságra hozott esete volt, akit a Pfizer/BioNTech Comirnaty vakcinájával oltottak be. A második egy 68 éves nő esete, aki Vaxzevria vakcinát kapott – közölte honlapján az intézet.

A ŠÚKL hozzátette, hogy a férfi esetében, aki a sajtóhírek szerint Jaroslav Paška egykori parlamenti képviselő volt, nem zárható ki, hogy az oltás elősegítette az alapbetegség szövődményeinek kialakulását és – tekintettel az oltás és a halál között eltelt időre – ez vezethetett a halálához. A ŠÚKL szerint lehetséges az összefüggés.

A 68 éves nő halálának boncolással megállapított oka véralvadási zavar volt. „Figyelembe véve a boncolási eredményeket, az oltás és a halál között eltelt időt, az összefüggést valószínűnek tartjuk” – tette hozzá az ügynökség.

Jaroslav Paška képviselő halála összefügghet a koronavírus-vakcina felvételével

Pozsony |

Jaroslav Paška, az SNS képviselőjének, egykori iskolaügyi miniszternek halála összefügghet a koronavírus-vakcina felvételével – erősítette meg az Állami Gyógyszerellenőrzési Ügynökség (ŠÚKL).

Ha az oltás után bizonyos idővel bekövetkezik a halál, az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) boncolást rendel el, amelynek eredményei elsődleges bizonyítékként szolgálnak a halál okáról. A bejelentett halálesetek kivizsgálásánál a ŠÚKL szorosan együttműködik az ÚDZS törvényszéki orvostani és patológiai részlegével.

Csütörtökig (október 28.) összesen hét olyan halálesetet regisztrált az intézet, amely összefüggésben lehet az oltással, ebből négy esetben lehetségesnek (a Comirnaty, a Spikevax és a Vaxzevria vakcina után), három esetben pedig valószínűnek (a Vaxzevria és a Comirnaty vakcina után) minősítették az összefüggést. Más esetekben, beleértve néhány, a sajtóban nyilvánosságra hozott esetet is, kizárták az összefüggést.

Bevezető

Két újabb, a COVID-19 elleni védőoltással kapcsolatos haláleset kivizsgálását zárta le az Állami Gyógyszerellenőrzési Ügynökség (ŠÚKL). 

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment