Search by category:
Egyéb kategória

Kužmováék az esélytelenek nyugalmával készülnek

Kužmováék az esélytelenek nyugalmával készülnek
Orosky Tamás
2021. 10. 29., p – 18:32

2021. október 31., vasárnap – 14:00
Friss ikon
Off

Törzs

Hétfőtől Prága ad otthont a női teniszezők Billie Jean King-kupa döntőjének (korábbi nevén Fed-kupa). A cseh főváros Budapest helyett ugrott be a 2020-ból többször elhalasztott torna rendezőjének, aminek a legnagyobb kárvallottja a magyar válogatott lett, házigazdaként ugyanis indulhattak volna a tornán.

Így viszont nem lesznek ott az újonnan négy csoportba osztott 12 csapat között. A szlovákok viszont – a megszokottnak mondható Anna Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková, Tereza Mihalíková összetételben – igen. A spanyolok (hétfőn) és az amerikaiak (kedden) ellen azonban óriási bravúrnak számítana, ha bele tudnának szólni a továbbjutás kérdésébe.

„Mióta kvalifikáltuk magunkat a tornára, már hosszú idő telt el. De papíron így sem vagyunk esélyesek, ami viszont kellő motiváció lehet a lányoknak. Nincs mit veszítenünk, ráadásul a lebonyolítás miatt nagy szerepe lesz a szerencsének is” – szögezte le Matej Lipták, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember arra utalt, hogy az egyes párharcok csak három mérkőzésből, két egyesből és a párosból állnak (a Fed-kupában négy egyest rendeztek a páros mellett). A csoportok első helyezettjei kerülnek az elődöntőbe, a két döntős pedig egyúttal biztosítja a helyét a jövő évi 12-es mezőnyben.

„Nem baj, hogy nem tartozunk az esélyesek közé, felszabadultabban teniszezhetünk. A nézőknek biztosan nagy élmény lesz egy helyen látni ennyi sztárt. Meglátjuk, fizikálisan hogyan bírjuk a megterhelést, mivel két nap alatt kell abszolválnunk a két párharcot” – mondta Viktória Kužmová.

A torna fő favoritja az elmúlt évtizedben hatszor is diadalmaskodó Csehország. A házigazda mellett az amerikaiak, az oroszok és a 2019-es címvédő franciák számítanak esélyesnek.

Bevezető

Hétfőn rajtol Prágában a női teniszezők 2020-ból elhalasztott Billie Jean King-kupája. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment