Search by category:
Egyéb kategória

A teszt már nem lesz elég: Ausztria bekeményít az oltatlanokkal szemben

A teszt már nem lesz elég: Ausztria bekeményít az oltatlanokkal szemben
Balaskó Réka
2021. 10. 30., szo – 10:07

2021. október 30., szombat – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

Felső-Ausztriában péntektől minden üzletben, valamint kulturális létesítményben kötelező lesz az FFP2 reszpirátor viselete. A mozikban vagy színházakban ez nem szükséges, de az embereknek igazolást kell felmutatniuk arról, hogy oltottak vagy már átestek a betegségen, vagy negatív teszttel kell rendelkezniük.

Továbbá Felső-Ausztriában, Tirolban és Stájerországban november 8-tól életbe lép az úgynevezett 2G-szabály a bárokban, éjszakai klubokban és az 500 főnél nagyobb létszámú összejöveteleken. Lényege, hogy csak a beoltott és a fertőzésen átesett személyek vehetnek részt a rendezvényeken. Karintiában november 4-től ugyanez a szabályozás lesz érvényben.

Az osztrák fővárosban, Bécsben Michael Ludwig polgármester október elején szigorúbb szabályokat vezetett be, és Salzburgban is szigorítottak a járványellenes intézkedéseken. Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter pénteken közölte, hogy a jövő hét végéig 400 koronavírusos beteg intenzív osztályra kerülésére számít. Ez a határ azt jelentené, hogy Ausztria a Covid-automata harmadik fázisába kerül, amelyben már nem fogadják el az antigénteszteket.

(br, pluska)

Bevezető

Ausztriában is ugrásszerűen nő a koronavírusos megbetegedések száma, ezért három tartomány szigorúbb járványellenes intézkedéseket jelentett be!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment