Search by category:
Egyéb kategória

Čaputovát érzékenyen érinti a drágulás. Szerinte jó hír, hogy csak átmeneti jelenség

Čaputovát érzékenyen érinti a drágulás. Szerinte jó hír, hogy csak átmeneti jelenség
Balaskó Réka
2021. 10. 30., szo – 14:18

2021. október 30., szombat – 15:40
Friss ikon
Off

Törzs

Az elnök a pénteki találkozó után elmondta, hogy bár a szlovákok növekvő árakkal szembesülnek, de jó hír, hogy ez csak átmeneti jelenség, valamint a bérek is emelkedni fognak.

A kormányfő továbbá rámutatott, hogy az áremelkedés főleg az alacsony jövedelmű családokra veszélyes.

„Növekvő árakkal, inflációval nézünk szembe, amely még öt százalék körülire fog emelkedni” – mondta az elnök, de hangsúlyozta, hogy a helyzetnek a jövő év folyamán normalizálódnia kell.

A szakértők szerint jelenleg mintegy 800 ezer ember van a szegénység kockázatának kitéve, Čaputová közölte, hogy az áremelkedés leginkább a háromnál több gyermeket nevelő családokra, az egyedülálló szülőkre és a nyugdíjasokra lesz hatással.

Čaputová üzent Matovičnak: Ezeknek az embereknek több pénzre van szükségük!
2021. 10. 22., p – 13:25
Balaskó Réka
Gallery images

Az elnök az alacsony jövedelmű lakosok kompenzálására a lakhatási támogatás emelését említette. Szerinte ez célzott segítség az anyagi szükséghelyzetben lévőknek, de hozzátette, hogy az ilyen támogatások összegét is növelni kell.

Az államfő továbbá kitért az energiaszegénység problémájára, majd elmondta, hogy az államnak támogatnia kéne azokat is, akik ebbe a kategóriába esnek.

(br, trend)

Bevezető

Zuzana Čaputová államfő az elnöki palotában fogadta a közgazdasági és szociológiai szakembereket, akikkel a jelenlegi gazdasági helyzetről és az emelkedő árakról beszélgettek.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment