Search by category:
Egyéb kategória

Növelték a Covid-ágyak számát Komáromban

Növelték a Covid-ágyak számát Komáromban
Vataščin Péter
2021. 11. 02., k – 17:40

2021. november 2., kedd – 19:50
Friss ikon
Off

Törzs

Miroslav Jaška kórházigazgató szerint jelenleg 14 Covid-pozitív pácienst ápolnak, közülük három személynek van szüksége lélegeztetőgépre. „A 14 beteg közül senkit sem oltottak be koronavírus ellen” – hangsúlyozta, majd hozzátette, egy vírusgyanús személyt is kezelnek. Az alkalmazottak közül csupán egyvalaki Covid-pozitív.

Az egészségügyi tárca útmutatásai szerint – tekintettel a régióban tapasztalható növekvő betegszámra – 45-re emelik a Covid-ágyak számát, további hatot pedig lélegeztetőgéppel is ellátnak.

A kórház közleménye szerint jól kezelik a helyzetet, sokat segít nekik az előző járványhullámokban szerzett tapasztalat, amelynek köszönhetően az alkalmazottak elő tudják készíteni a szükséges átszervezési intézkedéseket. A tervezett műtétek egyelőre rendben zajlanak. A kórházban továbbra is látogatási tilalom van érvényben, amely alól csak a haldokló betegek hozzátartozói kapnak kivételt.

Október utolsó hetében összesen több mint 1600 személy kapott koronavírus elleni oltást a kórház alkalmazottaitól Komáromban vagy nyitrai nagykapacitású oltóponton. Továbbra is jelentős az érdeklődés a vakcinák iránt, amelyre az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja vagy az AGEL-csoport honlapján regisztrálhatnak az érdeklődők. A komáromi oltóközpontban minden nap 7.15 és 14.00 között lehet felvenni a vakcinát. (AGEL)

Bevezető
Komárom |

Ezzel az ún. reprofilizáció harmadik fázisába lépett a komáromi kórház, amelynek eredménye 51 Covid-ágy lesz. Ugyanakkor a járványhelyzetet továbbra is az irányításuk alatt tartják.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment