Search by category:
Egyéb kategória

Tarkovič ismét számít Almásira, Bénes megint kimaradt a keretből

Tarkovič ismét számít Almásira, Bénes megint kimaradt a keretből
Lencsés Zoltán
2021. 11. 02., k – 16:45

2021. november 2., kedd – 16:49
Friss ikon
Off

Törzs

A szlovének elleni, nagyszombati (nov. 11.), majd a máltai (nov. 14.) találkozón biztosan nem lesz ott Tarkovič két alapembere. Juraj Kucka az első meccsen eltiltását töltené, ezért a szakmai stáb úgy döntött, Málta ellen másvalakit próbálnak ki a posztján. Ivan Schranz pedig közelebbről nem megnevezett személyes okok miatt hagyja ki a két utolsó világbajnoki selejtezőt. A 24 fős keretben Tomáš Hubočan is hiányzik a megszokott nevek közül. „Ő is személyes okokra hivatkozva mondta le a szereplést, amit én elfogadtam, nincs szó arról, hogy már nem számítanék rá” – jegyezte meg Tarkovič. 

Sérülése után újra behívót kapott a Newcastle kapusa, Martin Dúbravka és a ferencvárosi Róbert Mak. Tagja a keretnek az Ostrava támadója, Almási László is. A Mönchengladbach légiósa, Bénes László a tartalékok között kapott helyet.

„Stanislav Lobotka és Martin Valjent a legutóbbi alkalommal is tagja volt a keretnek, de akkor kisebb sérülés miatt nem léphettek pályára. A prágai Spartával megegyeztünk, hogy Dávid Hancko csak a második találkozó idejére csatalakozik hozzánk, mivel sárga lapok miatt úgysem játszhatna Szlovénia ellen” – mondta Tarkovič, akinek csapata már matematikailag sem végezhet az első két hely valamelyikén a H csoportban, azaz nem jut ki a vb-re. „A célunk a harmadik hely megszerzése a csoportban, és hogy hasonló teljesítményt nyújtsunk, mint az októberi selejtezőkön. Ez a folyamatosságról szól, a gárdának kezd kialakulni a saját játéka. Szeretnénk győzni és örömet szerezni a szurkolóknak, hogy újra pozitívan álljanak a csapathoz” – tette hozzá Tarkovič.

Kapusok: Marek Rodák (Fulham), Dušan Kuciak (Gdansk), Martin Dúbravka (Newcastle)
Védők: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Martin Koscelník (Liberec), Martin Valjent (Mallorca), Vernon de Marco (Slovan), Ľubomír Šatka (Lech Poznan), Milan Škriniar (Inter), Dávid Hancko (Sparta Praha), Jakub Holúbek (Gliwice)
Középpályások: Patrik Hrošovský (Genk), Marek Hamšík (Trabzonspor), Matúš Bero (Vitesse), Ondrej Duda (Köln), Stanislav Lobotka (Napoli), Albert Rusnák (Salt Lake), Erik Jirka (Oviedo), Lukáš Haraslín (Sparta Praha), Tomáš Suslov (Groningen), Róbert Mak (FTC)
Csatárok: Róbert Boženík (Düsseldorf), David Strelec (Spezia), Almási László (Ostrava)

Cím
A szlovák keret

Bevezető

Štefan Tarkovič, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét az utolsó két vb-selejtezőre.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment