Search by category:
Egyéb kategória

A Szövetség elnökét nem engedték be Ukrajnába

A Szövetség elnökét nem engedték be Ukrajnába
Molnár Iván
2021. 11. 03., sze – 17:10

2021. november 3., szerda – 17:26
Friss ikon
Off

Törzs

A pártelnök Ungvárra igyekezett, hogy a kárpátaljai magyar közösség képviselőivel találkozzon. „Ungvárra készültem. Örültem, hogy megismerhetem a várost. Kíváncsi voltam, hogyan élnek a kárpátaljai testvéreink. Sosem jártam előtte Ukrajnában. Hidegzuhanyként ért a hír a határon, hogy nem engednek be az országba, mivel 2023 októberéig tiltólistán vagyok. Minden indoklás nélkül! Felteszem a kérdést, komolyan gondolja ez az ország, hogy az Európai Unióba igyekszik?” – jegyezte meg a közösségi oldalán a Szövetség elnöke.

Magdeme Klára, a Szövetség szóvivője lapunknak megerősítette, hogy Forró Ivan Korčok szlovák külügyminiszterhez fordul, hogy az általa vezetett tárca haladéktalanul tájékoztassa az ukrán külügyet az incidensről, Ukrajna pozsonyi nagykövetétől pedig kérjen magyarázatot arra, hogy Forrót szlovák állampolgárként miért nem engedték be az országba. Szeretnék megtudni azt is, hogy ki, mikor és mi alapján döntött úgy, hogy egy uniós és szlovák állampolgár „persona non grata”, vagyis nemkívánatos személy lett a szomszédos országban. Forró arra is megkéri a szlovák külügyminisztert, hogy kérje ki Ukrajnától azon szlovák állampolgárok névsorát, akik hozzá hasonlóan tiltólistán vannak. Magdeme szerint az ügy már csak azért is kínos, mivel egy nappal korábban a két ország államfői még egy közös nyilatkozatot fogadtak el arról, hogy Szlovákia támogatja Ukrajna uniós csatlakozási törekvéseit.

Bevezető
Pozsony |

Szerdán délután az ukrán hatóságok nem engedték belépni Ukrajna területére Forró Krisztiánt, a Szövetség elnökét. Az ukrán határőrök arra hivatkoztak, hogy Forró 2023. október 23-áig tiltólistán van, ezért nem lépheti át a határt, a kitiltást azonban nem indokolták.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment