Search by category:
Egyéb kategória

Célba ért a jótékonyság, Marcika köszöni

Célba ért a jótékonyság, Marcika köszöni
Sudár Éva
2021. 11. 03., sze – 12:31

2021. november 3., szerda – 13:40
Friss ikon
Off

Törzs

A négyéves kisfiú és szülei küzdelméről néhány hete írtunk: a gyakran mosolygós Marcika a világon egyedülálló kromoszóma-rendellenessége súlyos agyi rendellenességgel is párosult, ráadásul a kisfiú testszerte hipoton (petyhüdt izomzatú).

Egy kisfiú küzdelme a mosoly mögött

Kromoszóma-rendellenességgel született 2017-ben, mindössze 1170 grammal a győrszentiváni Marcika. Sem ő, sem szülei nem nyugodtak bele, hogy vegetálására „ítélték”. Mostanra négyéves, rengeteg terápia és erőfeszítés ellenére is mosolyog és élni akar.

Szülei fejlesztésről fejlesztésre hordják szülei Solymárra, Zalaegerszegre vagy éppen kontrollra Budapestre, s nemrégiben emiatt autót kellett cserélniük, melyhez hitelfelvételre szorultak. Ez megnehezíti a kisfiú rehabilitációját. Önzetlen segítők azonban szerencsére akadnak: a győri Maci Kórház adománybögre eladásokkal járult hozzá Marcika rehabilitációjához, a mosonmagyaróvári Futótársak Sportegyesület virtuális jótékonysági futást szervezett, a nevezési díjakból befolyó összeg egy részét a kisfiúnak utalta.

Összesen 146 bögre talált gazdára, míg a futóversenyre az elmúlt hétvégén került sor. A versennyel, a bögrés kampánnyal és adományokkal összesen 274 ezer forintot gyűjtöttek össze Papp Marcikáéknak, ezt utalják át a családnak. Ők pedig úgy tervezik, tavasszal – ha minden jól alakul – egy fürdőszoba kialakításába is belekezdhetnek a kisfiúnak. Nemrégiben pedig megérkezett az a speciális autósülés is, melyet szintén önzetlen felajánlásoknak köszönhetően sikerült beszerezniük.

Leírás

Irány a fejlesztés – Marcika az új ülésben könnyebben mozgatható, ezáltal egyszerűbbek lettek az utazások.

Bevezető
Győr |

Közel százötven eladott Maci Kórházas bögre, egy jótékonysági futóverseny nevezési díjai és adományok után most összesen 274 ezer forint gyűlt össze a győrszentiváni a kromoszóma-rendellenességgel született Marcika fejlesztésére, rehabilitációjára.

 

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment