Search by category:
Egyéb kategória

Hajtó: Ha a hatóság megkeres, állok rendelkezésre, de nem tudok egyelőre „ügyről”

Hajtó: Ha a hatóság megkeres, állok rendelkezésre, de nem tudok egyelőre „ügyről”
Sudár Éva
2021. 11. 03., sze – 13:29

2021. november 3., szerda – 14:00
Friss ikon
Off

Törzs

MSZP-sek jelentkeztek Fidesz-aktivistának

Pollreisz Balázs, az MSZP Győr és Környéke Szervezetének elnöke osztotta meg a Facebookon a Hírklikk egy bejegyzését, melynek ő maga az egyik szereplője.

A második videón Pollreiszék ellátogattak abba a Fidesz-irodába, ahol a jelentkező megkapta a regisztrációhoz szükséges tabletet és egy címlistát. Pollreisz Balázs szerint egyértelmű, hogy adóügyi szabályokat sértettek meg a szervezők, mivel nem bejelentett tevékenységet emlegettek. A videón elhangzik Hajtó Péter fideszes önkormányzati képviselő neve, mint akinek köze van az egész aláírásgyűjtési akcióhoz.  

A Fidesz Győri Szervezete elnöksége az első videó után közleményt adott ki a témában: „A Hírklikken megjelent videóban és hangfelvételen szereplő személyek a győri Fidesszel nem állnak szerződéses viszonyban, annak nevében nyilatkozatot nem adhatnak. A győri Fidesznek nincs tudomása arról, hogy fizetett aktivisták segítették volna a kampányt.”  

Az MSZP-sek visszavitték a tabletet a Fidesznek

Ahogy Pollreisz Balázs, az MSZP győri elnöke tegnap jelezte, folytatódott a történet, melyben egy MSZP-s hölgy interneten hirdetett munkára jelentkezett.

Leírás

Hajtó Péter a „Péter Percek” című önkormányzati lap címlapján. Fotó: Sudár Ágnes 

A Győri Új Szó szerette volna már akkor megszólaltatni a nevén nevezett képviselőt, de ő tervezett szabadságát töltötte akkor, így hazatérése után tettünk újból próbát: elértük telefonon. Hajtó Péter megerősítette, hogy látta a videókat, kommentálni különösebben nem akarta, annyit mondott, hogy „ha valóban feljelentést tesznek, s a hatóság ebben az ügyben engem megkeres, természetesen állok rendelkezésre. De nem tudok arról, hogy bármilyen ügy lenne.” 

Ezt követően a Győri Új Szó megkereste Pollreisz Balázst: Tett-e feljelentést az ügyben? „Igen, a feljelentést megtettem, az ügyészségtől a minap kaptam hivatalos választ, hogy azt továbbították a rendőrségnek.” Ezt alátámasztandó csatolta magát a feljelentést is:  

Leírás

Az ügyészség válasza. Fotó: Sudár Ágnes 

A hivatalos válaszból kiderül, hogy személyes adattal való visszaélés és egyéb bűncselekmények miatt tett feljelentés a szocialista politikus ismeretlen tettes(ek) ellen. 

Bevezető
Győr |

A szocialista Pollreisz Balázs október 20-án, illetve 21-én tett közzé egy-egy videót a Facebookon, az elsőn egy inkognitóját megőrző hölgy Pollreisz társaságában telefonon jelentkezik egy álláshirdetésre. Mint kiderül, a fideszes „Stop Gyurcsány” kampányhoz keresnek aláírásgyűjtőket, akik járnak házról házra, 1200 forintos órabérért. A videóból az is megtudható, hogy címlista alapján kell dolgozni, de nem bejelentett munkáról, hanem amolyan „aktivista tevékenységről” van szó, fizetségért.  

Címkék

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment