Search by category:
Egyéb kategória

DAC: van miért visszavágni, van mit feledtetni

DAC: van miért visszavágni, van mit feledtetni
Lencsés Zoltán
2021. 11. 05., p – 18:09

2021. november 6., szombat – 13:04
Friss ikon
Off

Törzs

A sárga-kékek szombaton meglepő vereséget szenvedtek Poprádon a liptószentmiklósiak ellen. A váratlan kudarc miatt Németh Antal együttese hárompontos hátrányba került a tabella harmadik helyén tanyázó rózsahegyiekkel szemben, ugyanakkor egy szombati győzelemmel visszatérhetnek a rivális nyakára – főleg, mivel a rózsahegyiek vasárnap a Slovan otthonában lépnek pályára. 

Vissza kell vágni
Papíron ezúttal is is egy lényegesen gyengébb csapat lesz a dunaszerdahelyiek ellenfele, de a szeredieket sem szabad félvállról venni, hiszen a közelmúltban kétszer is 1:0-s győzelmet arattak a DAC felett.

„Jól emlékszem az utolsó mérkőzésre ellenük. Elég helyzetünk volt a győzelem megszerzéséhez. Azt gondolom, hogy a Liptószentmiklóssal összehasonlítva a Szered egyénileg jobb futballistákból áll, főleg, ami a középpályát illeti. Elsősorban a gyors ellentámadásaikra kell odafigyelnünk. Az első ellenük lejátszott mérkőzésen elszenvedett vereség arra motivál bennünket, hogy visszavágjunk nekik. Ugyanez volt a helyzet a Nagymihály elleni találkozó előtt is, ahol azt mondtuk, meg kell bosszulni az első fordulóbeli kudarcot, és ez sikerült is. Ez holnap is ugyanígy lesz és bízom benne, hogy ismét győzni fogunk. Odahaza, több ezer szurkoló támogatásával sokkal jobban megy a játék. Remélhetőleg ezúttal is mellettünk állnak majd, mi pedig jó teljesítménnyel háláljuk ezt meg nekik. Holnap főleg miattuk szeretnénk diadalmaskodni” – mondta Yhoan Andzouana, a DAC szélsője a klub Hazai pályán című műsorában. A kongói légiós a tavalyi szezonban 23 mérkőzésen csak egyszer talált a kapuba, de az aktuális kiírásban 9 mérkőzésen már három gólt szerzett, és élvezi Németh Antal bizalmát.

A DAC vezetőedzőjének ezúttal is több játékost kell nélkülöznie. Kalmár, Brunetti, Njie és Moumou után feliratkozott a hiányzók listájára a magyar utánpótlás-válogatott Szendrei Ákos is, aki keresztszalag-szakadás miatt akár 6-8 hónapot is kihagyhat. Kérdéses Didier Lamkel Zé játéka is. A kameruni légióssal kapcsolatban különböző teóriák láttak napvilágot, a múlt heti mérkőzést hivatalosan betegség miatt hagyta ki, de szurkolói berkekben elterjedt a hír, miszerint fegyelmi okokból nem volt a keret tagja.

Idegenben gyengék
A szerediek jelenleg a 9. helyen állnak a tabellán. Juraj Jarábek legénysége egyelőre csak a hazai formájára támaszkodhat, a nagyszombati „albérletbenˮ hét mérkőzésen háromszor is győzni tudott. Idegenbeli formája azonban pocsék, a szezon során még egyszer sem tudott győzni vendégként. 
Amikor a szerediek legutóbb, 2020 augusztusában a MOL Arénában jártak, 6:0-s vereséget szenvedtek: dunaszerdahelyi részről Balic duplázott, és Ramírez, Divkovic, Davis és Kalmár is betalált.
Az aktuális járványügyi korlátozások miatt ezúttal már csak 25 százalékig telhet meg a MOL Aréna, ami 3175 nézőt jelent. A találkozó játékvezetője Dohál lesz, a mérkőzést a Markíza fizetős platformja, a VOYO élőben közvetíti.

Érdekesség, hogy a szerediek elleni lesz a 99. mérkőzés, amit a MOL Arénában játszik a DAC, azaz a következő, Senica elleni hazai bajnoki egyfajta jubileumi mérkőzés lesz. 
Addig azonban lesz egy válogatottszünet, amely során a dunaszerdahelyiektől kilenc játékos távozik hazája nemzeti csapatához: Schäfer, Hahn, Ciganiks, Davis, Blackman és Nicolaescu felnőttszinten, míg Malý, Krstovic és Veszelinov utánpótlásszinten bizonyíthat.
(lz, dac1904.sk)

Bevezető

A DAC labdarúgócsapata a szeredieket fogadja szombaton 15 órakor, a Fortuna Liga 14. fordulójának mérkőzésén.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment