Search by category:
Egyéb kategória

Útlevél nélkül Ukrajnába?

Útlevél nélkül Ukrajnába?
Czímer Gábor
2021. 11. 05., p – 18:15

2021. november 6., szombat – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Gubík, aki korábban az MKP színeiben politizált, arra a kérdésünkre, mit értett az idézett kifejezésen, úgy válaszolt, a történelem kereke nem áll meg. Majd hozzátette, lehet, hogy Ukrajna belép az EU-ba és akkor nem lesz szükség útlevélre. Kijelentette, nem ért egyet azzal, hogy Kárpátalja Ukrajna elidegeníthetetlen része, illetve, hogy az ország területi egysége sérthetetlen. „Kárpátalja a jövőben tartozhat több államalakulathoz, ahogy az elmúlt évszázadban is tartozott” – tette hozzá azzal, hogy a bejegyzésben nem határrevízióra utalt. 

Arra a kérdésre, szeretné-e, ha Kárpátalját Magyarországhoz csatolnák, kitérően válaszolt. „Ki nem szeretné, hogy a magyarok egy államalakulatban éljenek?” – kérdezte. Hozzátette, erre a kérdésre a kárpátaljai magyarok határozott választ tudnának adni.

Gubík a közelmúltban indult a Szövetségen belül működő MKP-platform vezetői tisztségéért. Ennek ellenére úgy nyilatkozott, jelenleg nem tagja a Szövetségnek. Ezt a párt sajtóosztálya lapunknak szintén megerősítette. 

Bevezető
Pozsony |

„Megyünk mi még Munkácsra! Útlevél nélkül!” – reagált Gubík László, a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) és Via Nova vezetője a közösségi oldalán arra a hírre, hogy Forró Krisztiánt, a Szövetség párt elnökét kitiltották Ukrajnából. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment