Search by category:
Egyéb kategória

A Csallóköz legjobb ételét keresik

A Csallóköz legjobb ételét keresik
Kiss Bartalos Éva
2021. 11. 08., h – 12:00

2021. november 8., hétfő – 12:47
Friss ikon
Off

Törzs

Hét dunaszerdahelyi járásbeli étterem kapcsolódott be a versenybe, mindannyian más-más alapanyagokból készítették el azt a főételt, amely szerintük legjobban jellemzi a régiót. Készültek hagyományos ételek új formában találva, valamint bátor alapanyag választások is megjelentek az egész napos főzés folyamán. Somogyi Gábor az OOCR igazgatója elmondta, a verseny része a szövetség által indított gasztroprogramnak, amely keretében korábban workshopot szerveztek, valamint egy gasztrokínáló kiadványt is megjelentetek. Három évvel ezelőtt azért indították el a versenyt, hogy a csallóközi gasztronómia is érvényesülhessen az idegenforgalomban.

„Úgy gondoltuk, hogy olyan ételek kellenének az éttermek kínálatába, amelyek a helyiek és az ide látogató turisták érdeklődését is felkeltik. Évente mintegy kétmillió látogató érkezik a régióba, ha csak egy részük megkóstol valami különlegességet, azzal már beindíthatjuk a csallóközi gasztronómiát“ – beszélt a motivációról az igazgató hozzátéve, hogy az alap elgondolás a Magyarország tortája koncepcióból indult ki.

Ezalapján idén már az is szerepelt a kiírásban, hogy a verseny legjobb ételét bárki megkóstolhassa, vagyis elérhető legyen a nyertes étteremben. „Számomra a csallóközi étel helyi alapanyagokra építkezik és ezeket próbálja meg új formában bemutatni, a zöld fűszerek bátrabb használatával, új ízekkel kísérletezve“ – jegyezte meg Somogyi Gábor.

Halételek, vadas, paprikás krumpli, báránycsülök, dámszarvassteak és őzgerinc is készült a MOL Arénában berendezett profi konyhában. Az általunk megkérdezett versenyzők a helyi ízekre, illetve a meglepetés erejére is építettek. Háromtagú, elismert szakácsokból álló szakmai zsűri kóstolta és értékelte a látványos fogásokat. Így nem csak hasznos tapasztalattal, hanem jó tanácsokkal felvértezve tértek vissza a versenyzők a megmérettetésről a konyhájukba.

Mivel a verseny célja a helyi ízek és éttermek népszerűsítése, ezért az interneten kisvideók formájában követhető lesz, hogy ki milyen ételt készített és milyen értékelést kapott rá a szakmai zsűritől. A hetente jelentkező videósorozat végén az is kiderül majd, hogy milyen fogás lett idén a Csallóköz legjobb étele.

Ön szerint melyik a Csallóköz legjobb étele?
2021. 11. 08., h – 12:13
Kiss Bartalos Éva
Gallery images

Bevezető
Dunaszerdahely |

Melyik a Csallóköz legjobb étele? Erre a kérdésre keresi a választ a Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség (OOCR) és a Kukkónia polgári társulás. A versennyel a helyi gasztronómiát népszerűsítenék.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment