Search by category:
Egyéb kategória

A kis halakkal kezdődött a nagy drogügy

A kis halakkal kezdődött a nagy drogügy
Sudár Éva
2021. 11. 08., h – 11:40

2021. november 8., hétfő – 14:39
Friss ikon
Off

Törzs

Vasárnapi előzetesünkben olvashatták: húsz vádlott áll a Győri Törvényszék előtt kábítószerkereskedelem vádjával, egy részük a győrszentiváni klánként elhíresült körből származik. Ismerősként térnek vissza a bíróságra, s az ügyben még a V-fivérek idős édesanyja is a vádlottak padján foglal helyet, mert a vád szerint a mama vastagon benne volt a drogbizniszben. 

Holnap találkozunk a drogbiznisszel vádolt szentiváni klánnal

Győr |

Húsz vádlott áll holnap a Győri Törvényszék elé kábítószerkereskedelem vádjával, egy részük a győrszentiváni klánként elhíresült körből származik. Ismerősként térnek vissza a bíróságra, még ha most egy másik épületbe is idézték őket, s  nem abba, ahol a színesfémes áfacsalási per folyik.

Bár a sajtó arra számított, hogy az első tárgyalási napon a V. családdal kezdenek, de nem ez történt: a tized-, tizenketted- és tizenharmadrendű vádlottat hallgatta meg a bíróság, az utóbbinak volt talán a legérdekesebb sztorija – már ha illik ilyet mondani egy kábítószeres ügyben. A vádlott autókereskedésben dolgozott, oda érkezett meg a V. család két tagja, akik az ügyben negyed-, illetve ötödrendű vádlottak. A vád szerint autót akartak venni, pontosabban a régit újra becserélni, a különbözetet pedig forint helyett marihuánában fizették ki. Az autókereskedő nem egyszer, s nem is kétszer élt a nem épp megszokott (és törvényes) megoldási lehetőséggel; V-ék is sorra cserélgették az autóikat: BMW-ket, Mercedeseket vásároltak. P. K. volt, hogy a marihuánát Bécsbe vitte ki, ahol becserélte egy szerbnél autóalkatrészekre. Az üzlet odáig fajult, hogy V-ék egyszer ajánlatot tettek arra is, hogy az összes autót megveszik 30 kiló marihuánáért, de erre már nemleges választ kaptak az autókereskedés tulajdonosától. Nem örültek neki…  

Leírás

 P. Márk védőjével is egyeztetett arról, hogy nem kíván tárgyalást tartani, megfelel neki az indítványozott ítélet. Fotó: Laczó Balázs 

A tizenkettedrendű vádlott 2003-as születésű, még fiatalkorú volt, amikor a vádban foglaltakat elkövette. Ő is kábítószert árult, apja hathatós befolyása alatt. (Az apa a 11. rendű vádlott az ügyben, de még nem hallgatták meg.) Ez a család a másodrendű vádlottal tartotta az üzleti kapcsolatot, aki Vas megyéhez kötődik, a kábítószeres ügy tehát túlnyúlik Győr-Moson-Sopron megyén. Sőt: még Magyarországon is, ugyanis a tizedrendű P. M. Szlovákiából – ismeretlen személytől – szerezte be a pikót, amelyet aztán itt árult.  

Leírás

   Dr. Halom Regina tanácsa meghozta az ítéletet, amibe a három vádlott előre beleegyezett. Fotó: Laczó Balázs 

Az ügyészség a tized- és tizenharmadrendű vádlottal egyezséget kötött, ők ezt a bíróságon el is fogadták. Annak értelmében a tizedrendű vádlottnak 3 év 10 hónapot kell leülnie fegyházban (a büntetés kétharmadánál feltételesen szabadulhat), a tizenharmadrendű pedig 3 év börtönre számíthat, de a büntetés felének letöltése után szintén kiengedhetik. Az alig 18 éves tizenkettedrendű Sz. E. egy év nyolc hónapot kapott, három évre felfüggesztve. Ezt irányozta az ügyészség, a fiatal vádlott pedig – korábbi vallomását megváltoztatva, amikor még tagadta a bűnösségét – elismert minden vádpontot.  

Az ügy innen folytatódik, de már a „nagyokkal”, akik ezeknél a tételeknél sokkal magasabb büntetésre számíthatnak – ha bebizonyosodik a bűnösségük.  

Bevezető
Győr |

A győrszentiváni klánként ismert V. család ezúttal kábítószerkereskedelem vádjával áll a bíróság előtt. A perük elkezdődött, de a húsz vádlott közül az első tárgyalási napon azokkal indítottak, akikkel az ügyészség korábban egyezséget kötött, illetve a bűncselekmények súlyát tekintve nem a „nagy halak” közé tartoznak. Ők nem is a család tagjai.  

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment