Search by category:
Egyéb kategória

BETELT A POHÁR: Az ismert főorvos a kórházakban uralkodó helyzetről beszélt!

BETELT A POHÁR: Az ismert főorvos a kórházakban uralkodó helyzetről beszélt!
Balaskó Réka
2021. 11. 08., h – 10:52

2021. november 8., hétfő – 13:00
Friss ikon
Off

Törzs

Dr. Milan Kulkovský, egy vágbesztercei kórház belgyógyászati osztályának főorvosa, és rendszeresen kommunikál barátaival, követőivel és betegeivel a közösségi oldalán keresztül. Ezúttal a szombati kórházi szolgálatát írta le.

Kijelentette, hogy a koronavírusos betegek a mentősök által a sürgősségire hozott páciensek körülbelül 80%-át teszik ki. „Volt olyan eset, amikor a betegek több mint egy órát vártak otthon a mentősökre a leterheltségük miatt. A COVID-19-el fertőzött páciensek mindegyike tüdőgyulladásban szenvedett. Mindannyiuknak oxigénre volt szüksége. A szolgálat végéig 10 beteget vettünk fel a Covid-osztályunkra. 8 oltatlan, 2 oltott” – kezdte Kulkovský.

Több mint 2500 kórházi orvos fenyegetőzik a felmondással

Pozsony |

A kórházakban dolgozó orvosok többsége kész benyújtani a felmondását, ha a kormány nem javít a helyzetükön – jelentette be a Szlovák Orvosszakszervezet (LOZ). Azt állítják, hogy a minisztérium a kórházreform segítségével akarja rendezni az orvosok helyzetét, de ez nem lesz elegendő.

Az orvos kitért arra is, hogy ez a többi páciens életét hogyan befolyásolja: „Ha elhalasztják a műtétet, ha idő előtt hazaengedik a kórházból, vagy nem kap időpontot, az nem azért lesz, mert az orvosa nem hajlandó fogadni. Az azért lesz, mert nem az eredeti szakterületükön belül gyógyítanak, mivel a koronavírusos betegekkel kell foglalkozniuk. Pedig nem kellett volna így történnie” – közölte.

És mi frusztrál a legjobban? Az a tapasztalat, hogy éppen azok az emberek, akik ezt a helyzetet előidézték, ők fogják szidni az orvosokat és ápolókat vagy panaszt tesznek, ha nem kapnak tökéletes ellátást. Telefonon azzal fenyegetőznek, hogy baseballütővel fognak megverni minket, és azzal vádolnak, hogy kitaláltuk a koronavírust. Hogy élvezzük a világjárványt…

Folytatás a galériában!:

Betelt a pohár: Az ismert főorvos a kórházakban uralkodó helyzetről beszélt!
2021. 11. 08., h – 10:58
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: tasr, pluska

(br, pluska)

Bevezető

Kezdik elveszteni a türelmüket! Milan Kulkovský, aki egyike az élvonalban dolgozó főorvosoknak, beszámolt a szlovákiai kórházakban uralkodó kétségbeejtő állapotokról. Sok kimerült egészségügyi dolgozó nevében szólalt meg, akiknek már elegük van a felelőtlen emberekből!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment