Search by category:
Egyéb kategória

Korszerűbb bútorok a Czuczor Gergely Alapiskolában

Korszerűbb bútorok a Czuczor Gergely Alapiskolában
Száz Ildikó
2021. 11. 08., h – 07:30

2021. november 8., hétfő – 11:17
Friss ikon
Off

Törzs

Azon kevés magyar alapiskolák egyike az érsekújvári, amely sikeres pályázatot dolgozott ki az oktatásügyi tárca felhívására, és jelentős összeget fordíthatott a jócskán elavult bútorok lecserélésére. Három önkormányzati alapiskola részesült ebben az állami támogatásban, a Vár utcai, a Nyitra-part utcai és a Czuczor Gergely Alapiskola. Az oktatási folyamatok során új módszerek, kötetlenebb csoportos foglalkozások bevezetésére nyílik lehetőség az osztálytermekben, ahol variálható padok, különféle ülőalkalmatosságok elhelyezésére, modern pihenősarkok kialakítására nyílt lehetőségük az iskoláknak. Három pihenőzónát alakítottak ki a pályázati támogatásból a Nyitra-part utcai alapiskolában, melyeket az iskolai szünetekben, szabadidős foglalkozások során használhatnak a tanulók. Központi pihenőzónát hoztak létre a másik szlovák alapiskolában is, ahol találkozókat, előadásokat tarthatnak a gyerekeknek. Priskin Zoltán, a magyar alapiskola igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kért és kapott összegből a kilencvenöt éves történelmi iskolaépületben lehetőségük volt attraktívabbá tenni az osztálytermeket, méretre szabott modern és esztétikus szekrénysorokat rendeltek. Szőnyegeket, tabureteket is sikerült vásárolniuk szeptember és október folyamán. „Nagy siker és öröm számunkra, hogy a pályázatot meghirdető oktatási minisztérium érdekesnek találta az ötleteinket. Az iskola a saját költségvetéséből is hozzájárult az alsó tagozatos tanulók tantermeinek felújításához. Padokat kértünk, ezekhez a székeket mi vásároltuk. Jóleső érzés, hogy a tantermekben lecserélhettük a régi táblákat, a helyükre ökológiai szempontoknak is megfelelő, állítható kerámia táblák kerültek. Biztonságosabbak az új fülkeszerű szekrények is, mint a régiek, a tanulóknak saját rekeszeik vannak a tanszereik elhelyezésére” – mondta Priskin Zoltán. Esztétikusabbak, vidámabbak lettek azok a tantermek is, ahol az iskolai klubok működnek. Az intézmény vezetése annak is örül, hogy a város egyetlen magyar tannyelvű alapiskolájának új propagációs anyagaiban már az újonnan bebútorozott tantermeket láthatják a szülők. Idővel folytatni szeretnék a fejlesztést, hogy a tanulók meghitt, családias környezetben tanulhassanak.

A Czuczor Gergely Alapiskola így nem csak a minőségi oktatásban, hanem a barátságos, szemrevaló környezettel is versenyképes intézménnyé válik a járási székhelyen.

Bevezető
Érsekújvár |

A korszerűbb iskola pályázat eredményeként 28 ezer eurót fordíthatott a Czuczor Gergely Alapiskola vezetése az alsó tagozatos tantermek, az iskolaklubok és a nyelvi szaktanterem felújítására.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy