Search by category:
Egyéb kategória

A törököket is megszorongatnák

A törököket is megszorongatnák
Orosky Tamás
2021. 11. 09., k – 17:32

2021. november 10., szerda – 14:31
Friss ikon
Off

Törzs

A Bajnokok Ligájában a görög Olimpiakosz jelentette a végállomást a komáromiaknak a 2. fordulóban. A pireusziak kettős győzelme ellenére nem volt szakadéknyi különbség a két csapat között. „Felemelő érzés volt abban a sorozatban szerepelni, tapasztalatszerzésnek tökéletes volt. Ők sokkal rutinosabbak, és a játékosaik fizikai paraméterei is szerepet játszottak a továbbjutásukban. Például mikor én beálltam a kinti visszavágón, alacsonyabb növésűként konferáltak be, pedig 1,95 magas vagyok” – mesélte lapunknak Százvai Ádám, a komáromiak legkeményebb támadószervával rendelkező játékosa.

Jobb volt az Olimpiakosz, a CEV-kupában a komáromiak

Pireuszban is érvényesült a papírforma, az Olimpiakosz a nyitrai 3:1-es siker után hazai pályán is nyert a komáromi férfi-röplabdacsapat ellen a Bajnokok Ligája 2. fordulójában, így a görögök jutottak tovább. Forró Balázsék a CEV-kupában folytathatják a szereplést. 

A szerdai nyitrai meccsen, immár a második számú európai kupasorozatban, a CEV-kupában sem a komáromiak az esélyesek az Arkas Izmir ellen. A törökök nemzetközi eredménylistáján egy BL-es Final Four-részvétel és egy Challenge-kupa-győzelem (2009) szerepel. A négyszeres török bajnok (utoljára 2015-ben) és kétszeres ottani kupagyőztes a jó idényrajt után megtorpant, zsinórban három vereséget szenvedett az Efeler Ligiben, ahol jelenleg az ötödik helyen áll a 14 csapatos mezőnyben. A hazai játékosok mellett 1-1 kanadai, amerikai, bosnyák és brazil légiós alkotja az Arkas keretét.

„Még nyitraiként játszottam korábban a CEV-kupában az Ankara ellen. Ők nagyon erősek, stabil BL-résztvevők, de az Izmir sem ígérkezik sokkal gyengébbnek. Ha ugyanazt hozzuk ellenük, mint az Olimpiakosz ellen itthon, akkor megszorongathatjuk őket” – jegyezte meg Százvai.

A komáromiak rápihenhettek a mai meccsre, mivel a járványhelyzet miatt elmaradt a hétvégi, svidníki extraligás bajnoki. A Duna-partiak október elejétől állandó szerda-szombat ritmusban játszanak, így nagyon örültek a váratlan pihenőnek. „Fáradtak voltunk már, amit az edzők is láttak, és elhagyták a szombat reggeli edzéseket. Nem igazán volt idő pihenni. Svidník ráadásul nem a szomszédban van, onnan hajnali három tájékán szoktunk hazaérni. A két kupameccs között sincs bajnokink, így jó érzésekkel várom ezt a két hetet, remélem, a mostani találkozó után is lesz okunk az örömre” – tette hozzá Százvai.

A CEV-kupa 1. fordulójának meccsét a Joj Šport élőben közvetíti. 

Bevezető
Komárom |

Szerdán Nyitrán (20.15) az Arkas Izmir ellen tovább folytatódik a komáromi röplabdázók európai kupakalandja, a BL helyett a CEV-kupában.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment