Search by category:
Egyéb kategória

Ausztriában először haladta meg a fertőzöttek napi száma a tízezret

Ausztriában először haladta meg a fertőzöttek napi száma a tízezret
Mészáros Richárd
2021. 11. 10., sze – 22:51

2021. november 11., csütörtök – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

Az egészségügyi minisztérium előrejelzése szerint a fertőzöttek számának további növekedésével alig két héten belül a kórházak intenzív osztályai elérhetik a kritikus telítettségi szintet. November harmadik hetére a fertőzöttségi ráta százezer lakosra vetítve elérheti az ezret.

A járványügyi helyzet romlása miatt Ausztriában szigorítások léptek hatályba hétfőn a koronavírus ellen be nem oltottak számára.

A kormány döntése értelmében csak beoltott vagy gyógyult személyek mehetnek éttermekbe, szépség- és masszázsszalonokba, fitnesz- és sporttermekbe, szállodákba, látogathatnak mozikat vagy színházakat, ahol 25 főnél többen gyűlnek össze. Az úgynevezett 2G szabály értelmében az oltás óta legfeljebb kilenc, a gyógyulás óta legfeljebb hat hónap telhet el, és csupán a negatív PCR-teszteredmény felmutatása hétfőtől már nem elegendő. A munkahelyeken viszont továbbra is elég a negatív koronavírusteszt felmutatása.

A járvány kezdete óta Ausztriában 911 175 ember kapta el a fertőzést, és 11 577-en haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe. A 8,9 milliós ország lakosságának 65 százaléka esett át a teljes immunizáción és már zajlik az emlékeztető oltások beadása.

Bevezető

Ausztriában a járvány kitörése óta először haladta meg a koronavírussal fertőzöttek napi száma a tízezres küszöböt. Az osztrák hatóságok szerdai tájékoztatása szerint 11 ezer 400 új esetet azonosítottak az utóbbi 24 órában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment