Search by category:
Egyéb kategória

Lesznek előrehozott parlamenti választások? A szakemberek válaszoltak!

Lesznek előrehozott parlamenti választások? A szakemberek válaszoltak!
Balaskó Réka
2021. 11. 10., sze – 10:53

2021. november 10., szerda – 11:30
Friss ikon
Off

Törzs

„Talán közhelyesen hangzik, de a koronavírus-járvány mélyen érinti a kormányzás formáját és tartalmát. Ráadásul a koalíció által kitűzött egészségügyi, igazságügyi és oktatási reformok rendkívül bonyolultak. Az előző kormányok egyike sem volt képes megbirkózni velük, még lényegesen kedvezőbb feltételek mellett sem.” – mondta Tomáš Koziak politológus a Plus Jeden Deň lapnak, hozzátette, hogy például az iskolareform már 20 éve napirenden van.

A szakértő szerint az egyik koalíciós partnerrel, a Sme rodina vezetőjével, Boris Kollárral is gond van. Először azzal fenyegetőzött, hogy a reformok miatt kilép a koalícióból. Később azt állította, hogy a helyreállítási tervből ezekre a változtatásokra szánt pénzt másra lehetne költeni. A politológusok szerint Kollár ügyel arra, hogy választói táborát ne csökkentsék a reformlépések.

Elnapolták a nemzeti parkokat érintő reformról szóló szavazást

Pozsony |

A parlamenti képviselők ismét elnapolták a szavazást a természetvédelemről szóló törvénymódosításról, vagyis a nemzeti parkokat érintő reformról. Arra leghamarabb csak a következő, november 23-án kezdődő rendes ülésen kerülhet sor. 

„Kollár házelnök azt mutatja, hogy nem is érdeklik a reformok, csak egy helyben lépked és megelégedik azzal, ami van” – magyarázta Radoslav Štefančík.

A szakemberek szerint a koalíció összetartása is problémát jelent. „Igor Matovič miniszterelnöki posztról való távozása után az egyes pártok eltérései problémássá váltak. Talán ez a reformok előmozdításában mutatkozó gyengeségük és eredménytelenségük fő oka.” – magyarázta Grigorij Mesezsnyikov politológus.

Nézzük, milyen fejleményei lehetnek a helyzetnek:

Lesznek előrehozott parlamenti választások? A szakemberek válaszoltak!
2021. 11. 10., sze – 11:05
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: tasr

(br, pluska)

Bevezető

A kormány az egészségüggyel, oktatással, igazságüggyel és a nemzeti parkokkal kapcsolatos reformokra készül, azonban folyamatosan problémákba ütköznek. A politológusok szerint ilyen fejleményekre számíthatunk!

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment