Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová szerint a kormány is felelős a mostani járványhelyzetért

Čaputová szerint a kormány is felelős a mostani járványhelyzetért
Mészáros Richárd
2021. 11. 11., cs – 14:49

2021. november 11., csütörtök – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az államfő abban is kételkedik, hogy az ellenzék valódi célja a népszavazás megrendezése lenne. „Ha tényleg erre törekedne, akkor alkotmányjogászokkal egyeztetne” – jegyezte meg.

Čaputová leszögezte, azt semmiképpen sem lehet a népszavazás meghiúsításaként feltüntetni, hogy az Alkotmánybírósággal ellenőrizteti a kérdéseket, és valaki tudatosan hazudozik a népszavazás kapcsán.

Az államfő szerint a kormány is felelős a mostani járványhelyzetért. Szlovákia lemaradt a hatékony intézkedések elfogadásában, a szabályok érvényesítésében és betartatásában, de legalább már a szabályokkal kapcsolatos tájékoztatás javult.

Čaputová az „elakadt” reformokról is beszélt, ez szerinte is óriási probléma, mert a reformok végrehajtása az uniós támogatások lehívásának feltétele. Szerinte a kormány legitim, jó emberek alkotják, de leterhelik a belső konfliktusok, ezért nem tudta eddig elfogadni a reformokat. Megjegyezte, hogy a reformok ügyében is tanácskozik az egyes miniszterekkel.

A 363-as paragrafus módosításával kapcsolatban azt mondta, az egész ügyészség reformra szorul.

Bevezető

Szlovákiában politikai játszma zajlik a népszavazás körül. Azonban rendkívül felelőtlen feltüzelni az embereket és indulatokat kelteni azért, hogy támadhassák az elnöki hivatalt – így vélekedik az ellenzéki pártok tevékenységéről Zuzana Čaputová államfő, aki az Expres rádió politikai műsorának vendége volt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment