Search by category:
Egyéb kategória

HC DAC: újra a továbbjutás a cél

HC DAC: újra a továbbjutás a cél
Orosky Tamás
2021. 11. 11., cs – 16:54

2021. november 12., péntek – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

A dunaszerdahelyiek eddigi európai mérlege hibátlan: a klubtörténet első párharcát kettős győzelemmel abszolválták a bosnyák Banja Luka ellen. És az sem lenne meglepetés, ha ez a tény a 3. forduló után sem változna, az osztrák Stockerau ellen szintén a HC DAC az esélyesebb. „Az a célunk, hogy ott legyünk a nyolcaddöntőben. Minden ellenfelünket tiszteljük, a kupameccsek ráadásul teljesen sajátosak. Maximális felelősséggel készül a csapat, hogy minél jobb eredményt érjen el idegenben” – nyilatkozta Horváth Zoltán klubelnök. 

A visszafogottság érthető a nemzetközi porondon csak első tapasztalatait szerző sárga-kékek részéről. Ugyanakkor a (túlzott) optimistáknak több érvük van: egyrészt a HC DAC a felkészülés során több mint tíz góllal nyert a Hypo ellen – amely az osztrák bajnokságban 13-mal lépte le a Stockeraut. A dunaszerdahelyiek zsinórban hét tétmecscsüket megnyerték, míg ellenfelük nyolcból csak négy meccset tudott behúzni az új idényben. És végül: az alig 1300 lelket számláló városka női csapata a korábbi években nyolc kupapárharcából csak kettőt tudott megnyerni, egy-egy moldáv és grúz gárda ellen.

Banja Lukában is győzne a HC DAC

Dunaszerdahely |

A papírforma alapján simának ígérkezik a HC DAC női kézilabdacsapatának szombati (17.00) mérkőzése, az Európa-kupa 2. fordulójának boszniai visszavágója.

„Természetesen a továbbjutást látom esélyesebbnek én is, hiszen játszottunk már ellenük felkészülési mérkőzést, és akkor is nagyobb különbséggel győztünk. Most elég jó szériát futunk, és ez mindig egy pluszlöketet ad, ha egy komoly tétmeccs előtt állunk – mondta lapunknak Bízik Réka, a HC DAC szlovák válogatott balszélsője. – Elég sokat tudunk a Stockerauról, hiszen azért nagyjából képben vagyunk a szomszéd bajnokságokból. Az előző csapathoz, a Borachoz képest biztosan jobbak, hiszen továbbjutottak ők is.”

Konkrétan a svájci Kreuzlingent búcsúztatták, az idegenbeli háromgólos vereség után hazai pályán öttel tudtak győzni, összesítésben 55:53-mal mentek tovább. A hétvégi bajnokin szintén (Dorbirn 23:21) győzelemmel hangoltak a kupameccsre. 
Dunaszerdahelyi oldalon egy biztos siker (33:26) előzte meg az EK-meccset az Olomouc ellen a MOL Ligában. Erika Rajnohová és Kristína Pastorková biztosan nem játszhat Ausztriában, ellenben a hazaiak két szlovák légiósa, Dominika Kodajová és Diana Michálková vélhetően pályára fog lépni.

Az osztrák járványügyi szabályok alapján csak beoltott, előzetesen regisztrált szurkolók lehetnek ott a lelátón. 

Bevezető
Dunaszerdahely |

A klubtörténet harmadik európai kupameccsére készül pénteken (18.00) a HC DAC női kézilabdacsapata. Bízikék Stockerauban lépnek pályára az Európa-kupa 3. fordulójának első meccsén.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment