Search by category:
Egyéb kategória

Döntenek a szörnyeteg nevelőapa sorsáról

Döntenek a szörnyeteg nevelőapa sorsáról
Sudár Éva
2021. 11. 12., p – 09:05

2021. november 12., péntek – 09:44

Friss ikon
Off

Törzs

A Veszprémi Törvényszék idén szeptemberben ítélte el a vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és további 11 rendbeli bűncselekmény miatt. A szörnyeteg családfő 15 év fegyházbüntetést kapott, s eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban áll.  

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi és élettársa 2014 áprilisától kezdve nevelték együtt Tésen az élettárs molst 18 éves lányát és most 14 éves fiát. A kislány csak 12 éves volt, amikor a mostohaapa visszaélt kiszolgáltatott helyzetével, erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette szexre.  

Két éve történt, hogy a férfi berúgott, tört-zúzott a lakásban, a fiút az ágyra lökte, kezénél és lábánál fogva földre rántotta, a feje irányába ütött, kicsavarta a kezét. 

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés helybenhagyására tett indítványt. A vádlott és a védő elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett, az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Bevezető

A fellebbviteli ügyészség szerint nem kaphat 15 év fegyháznál kevesebbet az a tési férfi, aki nevelt lányát évekig szexuálisan zaklatta, nevelt fiát pedig brutálisan megverte. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment