Search by category:
Egyéb kategória

Négyet vágott a magyar válogatott San Marinónak

Négyet vágott a magyar válogatott San Marinónak
Lencsés Zoltán
2021. 11. 12., p – 22:08

2021. november 12., péntek – 22:39
Friss ikon
Off

Törzs

Marco Rossi szövetségi kapitánynak közel egy csapatnyi embert kellett nélkülöznie a San Marino elleni mérkőzésen – különböző okok miatt Gulácsiról, Orbánról, Sallóiról és Kleinheislerről is le kellett mondani az eredetileg behívott játékosok közül.

Az olasz szakvezető a kapuban Dibusz Dénesnek, a támadóposzton pedig Szalai Ádámnak szavazott bizalmat. A középpályán Schäfer kárára ezúttal Vécsei kapott lehetőséget Nagy Ádám mellett.

A találkozó tét nélküli mivolta miatt nem volt túlságosan nagy az érdeklődés a meccs iránt: a Puskás Aréna középső és felső karéját meg sem nyitották a szurkolók számára. A remek hangulatról viszont így is gondoskodott a kemény mag.

Remek kezdés

Aktívan kezdett a magyar csapat, ennek köszönhetően már a 6. percben megszerezte a vezetést: Szoboszlai mutatott be szép kényszerítőt Szalai Ádámmal, majd kiosztott egy kötényt és a hálóba gurított – 1:0.

A 9. percben már 2:0 lehetett volna az állás, de Nego tökéletes beadását Szalai Ádám csúnyán föléfejelte. A harmadik ziccerre sem kellett túl sokáig várni, de Schön Szabolcs erőtlenül célzott remek helyzetben.

Levegőben lógott a második magyar találat, míg a vendégek csak elvétve jutottak át a félpályán. A 22. percben összejött a megnyugtató hazai gól, Nego jobb oldali beadására Gazdag érkezett jó ütemben – 2:0.

Szalai Ádám révén pár perccel később már osztálykülönbséggel vezethetett volna a magyar csapat, de a partjelző lest intett, és a döntést a VAR-vizsgálat is megerősítette.

Ezután kissé visszaesett a hazaiak tempója, Szoboszlaiék a 30. perc után már nem gyártották futószalagon a helyzeteket. Az egyértelmű magyar mezőnyfölény azonban így is folytatódott.

A 42. percben Szalai még ráijesztett a vendégek hálóőrére, de az újabb gól már nem jött össze a szünetig.

Négyet vágott a magyar válogatott San Marinónak
2021. 11. 12., p – 22:46
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Álmosabb folytatás

A második játékrészt aktívan, de komolyabb helyzetek nélkül kezdte a magyar csapat, az első izgalmasabb lehetőség Szalai előtt adódott az 53. percben. A lendület ezután alábbhagyott, a magyar csapat nem törte magát túlságosan a harmadik gólért. Ugyanakkor San Marino is sokkal fegyelmezettebben védekezett, mint az első félidőben.

A 60. perc után már bőven hagyott kívánni valót maga után a magyarok játéka. A vendégek továbbra sem voltak veszélyesek, de Rossi csapatának játéka kezdett statikussá válni.

Addigra a nemzeti csapat már újoncot is avatott Kiss Tamás személyében. A 79. percben a csereként beállt Varga Kevin jelentkezett egy veszélyes lövéssel, majd az azt követő szögletről Vécsei maradt le centikkel.

Az álmos tempót Szoboszlai elégelte meg, és egy újabb lapos lövéssel belőtte az áhitott harmadik gólt. A hajrában Rossi felavatta második újoncát, Balogh Botondot is. A 88. percben Vécsei is betalált, aki a tizenegyespontról, kapásból lőtt a hálóba – 4:0. A hosszabbítás perceiben még Szalai Ádám puskázott el egy ordító ziccert, de sok más már nem történt a mérkőzésen.

Magyarország hozta a kötelezőt, utolsó hazai vb-selejtezőjén magabiztos győzelmet aratott.

Góllövők: Szoboszlai (6., 83.), Gazdag (22.), Vécsei (88.)

Játékvezető: Glova, 11500 néző.

MAGYARORSZÁG: Dibusz–Botka (85. Balogh), Lang, Szalai A.–Nego, Nagy Á. (57. Schäfer), Gazdag (73. Kiss T.), Vécsei, Schön (57. Varga K.)–Szoboszlai (85. Hahn), Szalai.

SAN MARINO: E. Benedettini–Ma. Battistini, Fabbri, Rossi (70. Zonzini), Grandoni (60. Golinucci)–F. Tomassini (37. Hirsch), Lunadei, E. Golinucci, Mularoni, D. Tomassini (60. Daddario)–Nanni (60. Vitaioli).

Cím
Magyarország–San Marino 4:0 (2:0)

Bevezető

A magyar labdarúgó-válogatott utolsó hazai vb-selejtezőjén a papírformának megfelelően magabiztos, 4:0-s győzelmet aratott San Marino felett.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment