Search by category:
Egyéb kategória

Apás szülés: csak ha előtte tesztelnek

Apás szülés: csak ha előtte tesztelnek
Sudár Éva
2021. 11. 13., szo – 08:35

2021. november 13., szombat – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

Dr. Takler Ágnes, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház főigazgatója közölte: bár a szülő nőnek joga, hogy „az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és szülés alatt folyamatosan vele lehessen”, az intézménynek viszont kötelessége mindent megtenni annak érdekében, hogy a fertőzések – beleértve a COVID-19-et – ne terjedjenek tovább az intézményben. Ennek megfelelően a szülő nőnél és kísérőjénél az intézmény gyorstesztet végez, a babát váró anyánál PCR-tesztre is sor kerül. „Ezek eredménye alapján meg kell tennie az intézménynek a szükséges intézkedéseket.”

A kórház szabályai szerint az édesapa (vagy a kísérő) csak tünetmentesen mehet be a szülésre. Ezt kizárja, ha lázas, hasmenéses, felső légúti megbetegedéssel küzd vagy igazoltan koronavírusos.

Intézményünk törekszik, amennyiben lehetséges, minden esetben külön szülőszobát biztosítani, hogy az apuka a szülésnél, és a szülést követően az aranyóra időtartamára együtt maradhasson a családjával” – közölte az intézmény. Császármetszés esetén a szülő nő kísérője nem tartózkodhat a műtőben.

Fontos tudni még, hogy a kórházban továbbra is látogatási tilalom van érvényben.

Bevezető
Mosonmagyaróvár |

Csak tünetmentes apa (vagy kísérő) lehet ott a szülésnél a mosonmagyaróvári kórházban, hogy a fertőzések ne terjedjenek az intézményben. Császármetszés esetén nem lehet kísérője a szülő nőnek. A kórházban továbbra is látogatási tilalom van érvényben.

Címkék

Település / hely
Mosonmagyaróvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment