Search by category:
Egyéb kategória

Matovič pártját megbüntették! Így szegték meg a törvényt…

Matovič pártját megbüntették! Így szegték meg a törvényt…
Balaskó Réka
2021. 11. 13., szo – 12:17

2021. november 13., szombat – 14:14
Friss ikon
Off

Törzs

A választásokért és a politikai pártok finanszírozását ellenőrző állami bizottság úgy döntött, hogy az OĽANO közigazgatási szabálysértést követett el, mert „a politikai pártokról szóló törvényt megsértve egyéb ingyenes juttatásokat fogadott el”. A pártnak még 2020 februárjában egy civil szervezet biztosított két reklámfelületet 192 euró értékben. Az OĽANO-t ezért 392 euróra büntették.

Válaszul a párt kijelentette, hogy aktívan kommunikált a bizottsággal, és teljes mértékben együttműködött vele. „Tisztában vagyunk ezzel a választási kampány során elkövetett, nem szándékos visszaéléssel, és elfogadjuk a bizottság döntését” – mondta a TASR-nek Peter Dojčan, az OĽANO médiaszakembere.

A Progresszív Szlovákia pártra is bírságot szabtak ki, mégpedig 200 euró értékben. Ők szintén 2020 februárjában ingyenes juttatásokat fogadtak el egy olyan személytől, aki nem rendelkezik állandó lakhellyel Szlovákia területén.

A Matovič-kormány egy éve képekben
2021. 03. 03., sze – 17:23
Balázs Lilla
Gallery images

Leírás

Mi mindent ért el a Matovič-kormány egy év alatt: sikerek, korlátozások, járványkezelés, leszámolások, mocskolódások és krízis. Forrás: Pluska

(br, pluska)

Bevezető

Nézzük, miért bírságolták meg őket, és milyen büntetést szabtak ki rájuk!

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment