Search by category:
Egyéb kategória

A melegek és transzneműek jogairól szólt az MTV díjátadója

A melegek és transzneműek jogairól szólt az MTV díjátadója
Havran Kati
2021. 11. 15., h – 16:57

2021. november 15., hétfő – 17:15
Friss ikon
Off

Törzs

Tavaly a járványhelyzet miatt az online térben tartották a díjátadót, az idei helyszín sem volt azonban sokáig biztos. Chris McCarthy, az MTV elnök-vezérigazgatója eredetileg ugyanis más helyszínre akarta áthelyezni a gálát a Magyarországon elfogadott pedofilellenes törvények tartalmára hivatkozva. Hosszú egyeztetéseket követően, és több LMBTQ-szervezet tanácsát kikérve az MTV végül úgy döntött, a rendezvényt mégis megtartják Budapesten, és egyúttal arra használják, hogy kiálljanak az LMBTQ+ csoportok jogai mellett. A magyar kormány már a gála előtt hangot adott ezzel kapcsolatos aggodalmának: Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, aggódik, hogy az eseményt a kormány elleni provokációra fogják felhasználni.

A sztárvendégek közül a legnagyobb figyelmet a brit influenszer és aktivista, Jeetendr Sehdev keltette öltözékével, piros zakóján ugyanis az „Orbán, love wins!”, azaz az „Orbán, a szeretet győz!” felirat szerepelt. A zenei díjakon kívül az MTV az LMBTQ+ mozgalomhoz kapcsolódó díjakat is kiosztott. A Generation Change nevű díjat öt olyan aktivista kapta, aki az LMBTQ+ jogokért harcol. Egyikük volt Radványi Viktória, a Budapest Pride egyik főszervezője, aki személyesen vette át a kitüntetést.

Maguk a zenei díjak így csak másodlagos figyelmet kaptak. Tarolt pedig Ed Sheeran, aki az év legjobb előadója és a legjobb klip birtokosának címét is magáénak tudhatja, míg rock kategóriában a Måneskin, a hiphopban Nicki Minaj, az elektronikusban David Guetta, a latin előadók között Maluma győzött. Idén első alkalommal osztottak ki díjat K-pop, azaz Kóreai pop kategóriában a BTS-nek. A dél-kóreai csapat népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy ők nyerték a legjobb csapat, a legjobb rajongói bázis és a legjobb popbanda díját is.

Bevezető
Budapest |

Ed Sheeran, a BTS és a Yungblud is kaptak díjakat a vasárnap megtartott budapesti MTV European Music Awards díjátadó gáláján. Ez a tény azonban jóval kevesebb figyelmet kap idén, mint más éveken.

Település / hely
Budapest

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Havran Kati

Read More

Post Comment