Search by category:
Egyéb kategória

A türelem zebrát terem

A türelem zebrát terem
Sudár Éva
2021. 11. 16., k – 08:54

2021. november 16., kedd – 08:58
Friss ikon
Off

Törzs

A rendőrségi felhívás anno így szólt: „Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének feljelentése alapján indult eljárás ismeretlen személy(ek) ellen, aki(k) feltehetően 2021. szeptember 20-án, az esti-éjjeli órákban Győr belterületén, az Arató utca és a Kismegyeri út kereszteződésébe gyalogátkelőhely típusú útburkolati jelet festett(ek) fel engedély nélkül.”  

„A nagy győri Illegális Zebra Akció: rendőrök keresik a rejtélyes átkelőfelfestőt” címmel a Telex is foglalkozott a témával, s a győri útkezelő vezetője a portálnak elmondta, az akció előtt valóban kaptak lakossági jelzést, hogy szükség lenne egy zebrára. Az ügy előzményéhez tartozik, hogy az egyébként is forgalmas út mellé odaköltözött a szabadhegyi orvosi rendelő (gyermek- és háziorvosi, illetve védőnői), azt ugyanis felújítják; a munkálatok a tervek szerint egy évig tartanak. A cikk megjelenése után jelentkezett egy helyi lakos, aki nyomatékosította: a „lakossági jelzés” komoly összefogást és aláírásgyűjtést takar, a zebrára – nyilván legálisan – nagy szükség van.  

Ezek után nem meglepő, hogy Dézsi Csaba András zebrafelhívására érkezett jelzés Kismegyerről is: „Az Arató utcai mindkét buszmegállónál, illetve a Kismegyeri úti csomópontnál fessenek fel zebrát.” (A buszmegállóknál sincs zebra, a kismegyeriek pedig emlékeznek arra a szörnyű balesetre, amelynél egy kisgyereket ütött el egy autó. Az is a buszmegállók egyikénél történt – a szerk.) 

A szakmai válasz megnyugtató lehet, merthogy így szól: „Az Arató út – Kismegyeri útnál tervezés alatt van új gyalogátkelőhely.” Ami kevésbé örömteli, hogy erre még várni kell, ugyanis „az építési engedély 2022 tavaszára várható, engedélyek birtokában megvalósítható a fejlesztés.” 

A zebrát egyébként gyorsan eltávolították, mert az ebben a formában a közlekedés biztonságát veszélyeztette. Hasonló akcióra az elmúlt húsz évben egyszer került sor – akkor egy kocsma ajtajához vezetett az illegális zebra. És az sem sokáig.  

Bevezető
Győr |

Emlékezetes felhívást tette közzé a rendőrség szeptember második felében: szemtanúk jelentkezését várják, akik látták, ki festhette fel az éj leple alatt a zebrát Kismegyeren. Valószínűleg az illegális akciónak is köze volt ahhoz, hogy a polgármester felhívást tette közzé a győriek körében – városrészenként mondják meg, hol lenne szükség gyalogos átkelőre. A nevezett helyszín is a listán szerepelt…  

Címkék

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment