Search by category:
Egyéb kategória

Hamis oltási igazolással az egész család az intenzívre került

Hamis oltási igazolással az egész család az intenzívre került
Sudár Éva
2021. 11. 16., k – 16:20

2021. november 16., kedd – 16:25
Friss ikon
Off

Törzs

A lap szerint az apa belehalt a vírus okozta betegség szövődményeibe és az anya állapota is nagyon súlyos. Két kisiskolás gyereküket szintén az intenzív osztályon ápolják, gépi lélegeztetésre szorulnak egy fővárosi kórházban. A kórház dolgozói gyanúsnak találták a család védettségi okmányait, ezért értesítették a hatóságokat, a cikkben az olvasható, hogy a rendőrség vizsgálja az igazolványokat. 

A lap szerint a hamis okmányoknak egyre nagyobb a keletje Magyarországon is, információik szerint jelenleg is 17 olyan ügyben nyomoz a rendőrség, amelyben egészségügyi dolgozók pénzért közreműködtek ilyenek készítésében. 

A győri Petz-kórházban elhűlten olvasták a hírt azok is, akik nap mint nap találkoznak súlyos covidos betegekkel. Természetesen téma volt köztük a család történte, s mint a Győri Új Szó megtudta, bár számos olyan tragédián vannak túl, ahol egy családon belül többen is az intenzívre kerültek, de ehhez hasonló eset a győri kórházban nem fordult elő. Általában a férj-feleség, illetve az apa/anya és a velük élő/őket meglátogató gyerekük (általában felnőtt korú) fertőzi meg egymást. Olyan eset is akadt, amikor a nagyszülővel együtt az unokát is kórházba szállították, s valódi életveszélybe az utóbbi került, hiába volt huszonéves. Igaz, őt nem oltották be.  

Az oltottságról elvben a központi nyilvántartásban pontos képet lehet kapni – az igazolványokat nem is szokás külön ellenőrizni, hisz a felvétel pillanatában elvileg lekérhető a védettség ténye (vagy hiánya). Mindenképpen megdöbbentő az eset, de egyben figyelmeztetés is arra, hogy a Covid tényleg nem válogat, s imádkozzunk azért, hogy az érintett család három tagja esélyt kapjon még ennek megértésére: éljék túl a kritikus napokat.  

Bevezető

Koronavírus-fertőzés miatt került kórházba egy budapesti család mind a négy, beoltatlan, vélhetően hamis védettségi igazolvánnyal rendelkező tagja – adta kedden hírül a Blikk. Győrben is kezeltek/kezelnek egyszerre családtagokat a Covid-részlegeken, de hasonló történetről nem hallott itt az orvosszakma. Döbbenten állnak az eset előtt.  

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment