Search by category:
Egyéb kategória

Matovič ismét magyarázza a bizonyítványát – Sokak szerint elcsenték az adóreform képét…

Matovič ismét magyarázza a bizonyítványát – Sokak szerint elcsenték az adóreform képét…
Balaskó Réka
2021. 11. 17., sze – 09:53

2021. november 17., szerda – 11:06
Friss ikon
Off

Törzs

Igor Matovič pénzügyminiszter vasárnap, hétfőn és kedden mutatta be adóreformjának részleteit. A bemutatóból pedig nem hiányozhatott a reklámkép, amelyen egy kislány és egy kisfiú két felnőtt árnyékra néz. Az egyik egy balerina, a másik pedig egy jégkorongozó. Lényegében ezzel azt szerették volna üzenni, hogy a gyermekek támogatással elérhetik az álmaikat.

Matovič bemutatta az új családtámogatási reformot

Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter vasárnap bemutatta a készülő adóreform első részletét, amellyel a családok anyagi helyzetének stabilizálását szeretné bebiztosítani.

Csakhogy egy kísértetiesen hasonló kampány már létezik. A Tanulás az életre (Učenie pre život) nevű jótékonysági szervezet, ami a hátrányos helyzetű gyerekeket segíti, állt elő korábban a reklámmal. Még a szlogenek is hasonlók, a szervezet logójában a: „Hogy az álmok ne csak álmok maradjanak”, a pénzügyminisztériuméban pedig: „Az adóreform valóra váltja az álmokat” szöveg szerepel – írja a Plus 1 deň napilap. 

Van egy barátom, aki életének egy darabját egy Istennek tetsző projektnek szenteli, melynek neve Tanulás az életre. És akkor van egy miniszterünk, aki még egy szakdolgozatot sem tud megírni, és eszébe sem jut, hogy megbízzon valakit, hogy a nagy novemberi reformhoz vizuális anyagot készítsen, és csak így mellékesen kínálja magát” – kritizálta Matovičot.

Matovič több pénzt ígér az alkalmazottaknak

Pozsony |

Szlovákiában rendkívül bonyolult adórendszerünk van, amely az alkalmazott által megkeresett összeg felét elviszi, Igor Matovič pénzügyminiszter szerint ezen próbál meg segíteni az adóreformmal, amely 2023-tól egyszerűbbé tenné a rendszert, és több pénzt hagyna az alkalma

A pénzügyminisztérium azonban kiáll a kampány mellett. Szerintük korábban már sokan álltak elő ilyen tematikájú reklámmal, például az Unicef is. Michaela Lovásová, a miniszter szóvivője elmondta, előfordul, hogy függetlenül a másiktól hasonló ötlet ugrik be az embereknek, és nem kell, hogy mindjárt lopott legyen. „Éppen ellenkezőleg, pozitívnak tartjuk, hogy ugyanúgy érzékeljük a gyermekek szükségleteit, mint azok a nonprofit szervezetek, amelyek a legkiszolgáltatottabbak megsegítését tűzték ki célul” – közölte.

A szóvivő hozzátette, hogy a fotókat is saját maguk készítették, a rajta szereplő gyerekek is Szlovákiából származnak, és a képen látható fal a pozsonyi Csalogányvölgyben (Slávičie údolie) található.

Nézzük, milyen reklám nyomán keveredett gyanúba a pénzügyminisztérium!

Matovič ismét magyarázza a bizonyítványát. Sokak szerint elcsenték az adóreform képét…
2021. 11. 17., sze – 10:08
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: pluska/ Jakub Kotlan, Učenie pre život

(br, pluska)

Bevezető

A pénzügyminiszter utoljára a diplomamunkájával keveredett plágiumgyanúba. Most a készülő adóreform képe miatt kell magyarázkodnia! Ön szerint valóban másolták a reklámkampányt?

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment