Search by category:
Egyéb kategória

DAC: új edző, új mez és jubileum a Senica ellen

DAC: új edző, új mez és jubileum a Senica ellen
Lencsés Zoltán
2021. 11. 19., p – 18:20

2021. november 20., szombat – 13:42
Friss ikon
Off

Törzs

Joao Janeiro érkezését múlt szerdán jelentette be a dunaszerdahelyi labdarúgóklub, mindössze egy nappal azután, hogy Németh Antalt hivatalosan menesztették.

Válogatott sikerek

A portugál trénernek a válogatottszünet alatt volt ideje megismerkedni a csapattal, ugyanakkor nem könnyítette meg a dolgát, hogy kis túlzással a fél dunaszerdahelyi keret (Schäfer, Hahn, Ciganiks, Nicolaescu, Davis, Blackman, Andzouana, Krstovic, Nebyla, Malý) kapott meghívót hazája válogatottjába. Közülük többen is nagyszerűen szerepeltek: Schäfer András gólt szerzett magyar színekben Lengyelország ellen, Eric Davis találata döntötte el a Honduras–Panama (2:3) vb-selejtezőt, Nikola Krstovic is eredményes volt a montenegrói U21-es csapatban, míg Ciganiksnek kulcsszerep és 90 perc jutott a lett válogatott 0:0-s norvégiai bravúrjában.

Janeiro egy formán kívüli DAC-ot vett át, amely jelenleg csak az 5. helyet foglalja el a tabellán, és pontszámban közelebb áll a sereghajtó Pohronie csapatához, mint az éllovas Slovanhoz. A sárga-kékek a legutóbbi fordulóban 3:1-es vereséget szenvedtek a szerediektől a MOL Arénában, és ezúttal is egy hasonló minőséget és játékstílust képviselő csapatot fogadnak.

A Senica remekül kezdte az idei szezont, a 8. fordulóig a tabella első felében tanyázott, azóta viszont elindult a lejtőn – több mint két hónapja és hét találkozó óta nyeretlen, és jelenleg a 9. pozíciót foglalja el. A legutóbbi három fordulóban a rózsahegyiek, a nagyszombatiak és az aranyosmarótiak ellen is vereséget szenvedtek az erdőhátiak.

Leírás

Joaj Janeiróranak hoznia kell a kötelező győzelmet a debütálásán

Balic újra fitt

„Az új vezetőedző már változtatott néhány dolgon, de mindössze csak egy hete dolgozunk együtt, így lépésről lépésre haladunk. Mindegyik mesternek más elképzelése van a futballról, meglátjuk, ez hogy mutatkozik majd meg a pályán” – idézi a DAC honlapja Andrija Balicot. A horvát középpályás tavaly kulcsfigurája volt a dunaszerdahelyi csapatnak, de az idei szezon eddig nem a tervei szerint alakult. Balic augusztus közepén dőlt ki a sorból és vált több mint két hónapra harcképtelenné. Az utóbbi két fordulóban csereként már pályára léphetett, és elmondása szerint végre újra százszázalékos.

„Nagyon boldog vagyok, és várom a holnapi összecsapást. Legutóbb döntetleneztünk a Senicával, ezért nehéz találkozóra számítok egy jó ellenféllel szemben, de egyértelműen győzni szeretnénk” – mondta a légiós.
Janeirónak nemcsak Balic, hanem a hosszú sérülés után felépült Mateus Brunetti és Brahim Moumou is rendelkezésére áll, ugyanakkor a súlyosan sérült Kalmár–Szendrei–Njie- hármasra nem számíthat a portugál tréner.

A Senica és a DAC első szezonbeli találkozója 1:1-es döntetlennel zárult, akkor Sharani volt eredményes sárga-kékben. A felek összesen eddig 21-szer mérték össze erejüket a Fortuna Ligában, a DAC 12 alkalommal győztesen hagyta el a pályát. A statisztikák szerint a 21 találkozón eddig 9 piros lapot és 96 sárga lapot osztottak ki a játékvezetők, tehát a két csapat meglepően feszült hangulatú párharcokat szokott vívni egymással.

100. mérkőzés

A 15 órakor kezdődő találkozót a Markíza fizetős platformja, a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Ziemba lesz. Ez lesz a sárga-kékek századik találkozója a MOL Arénában a stadion megnyitása óta.

A klub új mezben ünnepli a jubileumot. Holnaptól a szezon végéig a dunaszerdahelyiek új, 100 százalékban újrahasznosított poliészterből készült környezetkímélő mezben futnak ki a pályára.

A MOL Aréna a járványügyi korlátozások miatt ezúttal is csak 25 százalékig telhet meg, ami 3175 nézőt jelent.

(lz, dac1904.sk)

Bevezető

A szombati (15.00), Senica elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozik be a DAC labdarúgócsapatának kispadján Joao Janeiro, a Kisvárdától érkezett portugál vezetőedző. Az új tréner mellett van egy második újdonság is: a sárga-kékek új mezben futnak ki a pályára az erdőhátiak ellen, ami a jubileumi, 100. összecsapás lesz a MOL Arénában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment