Search by category:
Egyéb kategória

Középkor, 21. század

Középkor, 21. század
Holop Zsolt
2021. 11. 22., h – 16:49

2021. november 23., kedd – 11:02
Friss ikon
Off

Törzs

Vagy a döntéshozók rettennek meg, és „visszacsinálnak” mindent, eltörlik az intézkedéseket, hogy lehessen szabadon plázázni, kocsmázni, tömegrendezvényre járni, megfertőződni, kórházba kerülni.

A 21. század fejlett, hi-tech társadalmai eljutottak oda, hogy a polgároknak joguk van úgy meghalni, mint a középkori parasztoknak.

Őszinte leszek: nekem nem is fájna mindez, csak legyintenék, hogy maguknak csinálták, ha viselkedésükkel nem veszélyeztetnék az egész közösséget, beleértve engem is. És mindazokat, akik tervezett műtétre várnak, és állapotuk egyre romlik, mert a kórházak osztályai megtelnek Covid-betegekkel. Azokat, akik betartanak minden szabályt, közel két éve alig mozdulnak ki otthonról, aztán a szemközti boltban kapják el a vírust, vagy egy családtagjuk viszi nekik haza ajándékba.

A korlátozásokkal egyenes arányban nő az ellenállás. Emiatt több kormány egyszerűen nem mer szigorítani. Egyszerre féltik a jól fizető állásukat, a hatalmukat és az egészségüket, de főleg az előbbit. Figyelik, mi történik ott, ahol komolyabb szigort terveznek. Az osztrák példa bizony eléggé ijesztő: Bécsben a hétvégén hivatalos források szerint 40 ezren vonultak utcára az Osztrák Szabadságpárt szervezésében – a párt 100 ezerre becsülte a jelenlévők számát. A demonstrálók blokkolták a belváros forgalmát, a rendőröket üvegekkel dobálták.

A jó kedélyükről ismert hollandok se maradtak le a rendbontásban, pedig az ottani kormány az osztrákhoz képest szolid intézkedésekre készül: a bárok, éttermek belterében csak oltottakat vagy átesettségi igazolással rendelkezőket szolgálnának ki. Ehhez képest Rotterdamban a tömeg rendőrautókat gyújtott fel, 51 embert letartóztattak, ketten súlyos sérülésekkel kerültek kórházba.

A horvátok is szabadságra vágynak, amit abszolút megértek, csak hát van ez a fránya vírus, amelyet csak óvintézkedésekkel lehet meg- fékezni, ha egyáltalán. Zágrábban a kötelező Covid-tanúsítványok ellen tüntettek, mert az állam nem vonja vissza a kötelező oltási vagy átesettségi igazolást a közalkalmazottak számára, illetve a hivatali ügyeiket intézők számára. És mivel a megmozdulások előzetesen nem voltak bejelentve, a rendőrség fellépett a rendbontókkal szemben, ami teljesen rendben van. A tömeg olyan jelszavakat skandált, mint „Mondj nemet az autoritásba vetett vakhitre”, „Élni és élni hagyni”. A tüntetők követelték, hogy a kormány törölje el a Covid-tanúsítványokat.

Nálunk a november 17-i cirkuszok után nem volt nagyobb megmozdulás, az interneten azonban folyik a háború. Az álhíroldalak népszerűbbek, mint valaha, a rendes újságokban közölt Covid-hírek alá pedig folyamatosan azt írják a kommentelők, hogy hazudik az újság.

Mondom, mint a sötét középkorban. Lehet, hogy az emberiség napjai tényleg meg vannak számlálva…?

Bevezető

​​​​​​​Esküszöm, olyan ez, mint egy katasztrófafilm eleje. Vagy közepe, vérmérséklet szerint. Világszerte tüntetnek a két agysejtűek a járványügyi szigorítások ellen. Kirakatokat törnek be, randalíroznak, rázzák az öklüket, amitől a vírus bizonyára megretten és elmenekül.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment