Search by category:
Egyéb kategória

Súlyos helyzetben van a hazai idegenforgalom

Súlyos helyzetben van a hazai idegenforgalom
Nagy Roland
2021. 11. 22., h – 10:40

2021. november 22., hétfő – 11:24
Friss ikon
Off

Törzs

Mától már 54 járás fekete fázisban van. Ezekben a régiókban a vendéglátóhelyek nem lehetnek nyitva, még a teljesen védettnek minősülő személyeket sem engedhetik be. Az éttermek csak elvitelre árulhatnak ételt és italt. Bár a múlt héten szóba került, hogy a fekete járásokban enyhítést kaptak az oltottak, de a kormány végül nem szavazta meg a módosítást, így a vendéglátóhelyek továbbra is zárva tartanak. 

Ismét veszélyben a téli turistaszezon

Pozsony |

Ha az egészségügyi minisztérium nem módosít a Covid-automatán, a hazai idegenforgalom ismét az összeomlás szélére kerülhet – figyelmeztetett az Idegenforgalmi Szövetség (ZCR

Marek Harbuľák, a ZCR elnöke mai sajtótájékoztatóján kijelentette, az ismételt figyelmeztetéseik ellenére sem tett semmit a kormány, hogy a rendkívül nehéz helyzetbe került vendéglátóipart kihúzza a bajból. Elmondása szerint a szövetség tudomásul veszi, hogy a járványhelyzet súlyos, ezért nem is biztatnak senkit arra, hogy szembeszegüljön az aktuális előírásokkal. Ugyanakkor elvárják, hogy a vendéglátóhelyek megmentésére szánt anyagi támogatást minél előbb és minél hatékonyabban folyosítsa az állam. „Kritikus helyzetben vagyunk, nem várhatunk tovább” – fogalmazott a ZCR vezetője.

A hírt frissítjük.

Bevezető
Pozsony |

A Covid-automata új, hétfőtől életbe lépett változata ellehetleníti a vendéglátóipart – figyelmeztetett az Idegenforgalmi Szövetség (ZCR). Marek Harbuľák, a szervezet vezetője hangsúlyozta, a fekete járásokban továbbra is teljes lezárás vonatkozik a vendéglátóhelyekre.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment